Dolar

32,4221

Euro

34,4442

Altın

2.488,21

Bist

9.679,80

Ali Bulaç'tan 'darbe girişimi' açıklaması

Ali Bulaç, kendisini de işaret eden bir iddiaya cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 09:39:21

Ali Bulaç'tan 'darbe girişimi' açıklaması

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Yeni Şafak'tan İbrahim Karagül dünkü yazısında Cemaate yakın gazeteciler için "Gülen'in mesajını alıp darbeye 'darbe' dediler" diye yazdı. Ali Bulaç konu ile ilgili bir açıklama gönderdi.

Ali Bulaç

AÇIKLAMA

Sayın İbrahim Karagül

Bugünkü Yeni Şafak Gazetesi'nin internet sitesinde "Gülen'in mesajını alıp darbeye 'darbe' dediler" başlığı altında benim de içinde yer aldığım dört ismin bir süre bekledikten ve hatta mesaj aldıktan sonra "darbeye darbe" dediklerine ilişkin ajitatif bir haber yapmışsınız.

İbrahim bey

1) Bilgileriniz yanlış, çünkü bir hafta bekledikten sonra değil, yazdığım Yarın Bakış Gazetesi'ndeki köşemde 17 Temmuz Pazar ve 18 Temmuz 2016 Pazartesi tarihli köşe yazılarımda darbeye açık, net ve tereddütsüz karşı çıktığıma dair yazılar yazıp benim "seçilmiş hükümet"in yanında yer aldığımı; darbenin Amerikan teşvikli olduğunu, darbe teşebbüsünü halkın ve Cumhurbaşkanı'nın kararlı ve cesur tutumunun püskürttüğünü belirttim. Söz konusu iki yazıyı size gönderiyorum.

2) Ben bütün İslami grup ve cemaatleri, hareket ve akımları desteklemiş biriyim. Yüzlerce yazımda belirttiğim üzere iki kırmızı çizgim var ki bana göre bunlar Allah'ın hudutlarıdır: Biri masum insanların canına kasteden terör, diğeri askeri darbe. 15 Temmuz darbe teşebbüsüne katılanların ve destekleyenleri Allah'ın ve meleklerin laneti üzerine olsun.

3) Bir klik var ki günlerdir benim de gözaltına alınmam için seferber olmuş bulunuyor. Ben sizin bu kliğe alet olduğunuzu aklımdan geçirmedim. Ancak bugünkü haberiniz maalesef bunların emellerine alet olacak nitelikte. Hiç bir şeyden korkum yok, çağrıldığım anda gider ifademi veririm, hiçbir yere gitmedim, gitmeye de niyetim yok. Böyle zamanlarda insanların hakiki cevherleri ortaya çıkar. Kiminin ki altın kiminin ki tenekedir. Sadece adil olmanızı, hak ve hakkaniyetten ayrılmamanızı belkilyorum.

4) Aşağıdaki 17 ve 18 tarihli yazılara rağmen aynı kanaatteyseniz, artık hesabımız Mahkeme-i Kübra'ya kalmıştır. Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun.

Selam ve dua ile.

Ali Bulaç

Haber Ara