Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

Ali Babacan: Bu süreç ekonomide fırsat olabilir

AK Parti'nin ekonomist kurmaylarından Ali Babacan, darbe girişimi ile başlayan ve ekonomiyi de kısmen zorlayan sürecin fırsata dönüştürülebileceğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-31 11:54:13

Ali Babacan: Bu süreç ekonomide fırsat olabilir

AK Parti milletvekili Ali Babacan, darbe girişimi sonrası kayıpların ikinci hafta geri alındığını belirterek "Ekonomide bu durumdan faydalanıp, reform sürecine geçilirse faydalı olacaktır." dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, darbe girişimi sonrasındaki ekonomik gelişmeleri CNN Türk ekranında değerlendirdi. Babacan, darbe girişimi sonrasında ilk hafta hem TL hem de borsada bir takım etkiler izlendiğini ancak bu girişimin yarattığı belirsizlik etkisinin ikinci haftada toparlanmaya başladığını söyledi.

"İKİNCİ HAFTA KAYIPLARI GERİ ALDIK"

Babacan "Borsada birinci haftada olan yüzde 13'lük kaybın mesela ikinci haftada yüzde 8'lere gerilediğini gördük. İkinci haftada kayıpların bir kısmını ekonomimiz geri aldı" dedi.

"REFORMA İHTİYAÇ VAR"

Babacan, "Ekonomide de bu durumdan faydalanılıp, reform sürecine geçilirse, ekonomi için faydalı olur kanısındayım" diye devam etti.

Ali Babacan, yaşanan gelişmeler sonrasında Anadolu sermayesinde tedirginlik var mı sorusuna şöyle yanıt verdi:

"GEREĞİ ACIMASIZCA YAPILACAK"

"Çok olağanüstü şartlar yaşandı. Şunu da görmek lazım ki bunu yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacak. Milli iradeye saldırı oldu, saldırıyı yapan bu insanların ne kadar düşman olduğu görüldü. Bunlar özel sektöre de bir şekilde nüfuz etmişler, 40 yıldır süren yapılanmanın tanımlanması zaman alacaktır. Bunun finans ayağı da var, özel sektör de var. Bunların ortadan kaldırılması lazım. Bir daha risk almamız mümkün değil. Bunun hukuk kurallarına bağlı olarak acımasızca yapılması lazım. Bunun devlete yakışan bir şekilde yapılması lazım. Zaman bunları çözecektir. Yargımız çok dikkatli hassas bir süreç sürdürdükten sonra belki aylar yıllar ama bir süre içerisinde eğri doğru ortaya çıkacaktır."

Eski Başbakan Yardımcısı, "Halkımızın ve Türk iş dünyasının gerçek hissiyatını dışarda sunacak insanlar olsun. Buradaki talihsizlik Avrupa kapalı biliyorsunuz. Başbakanlar hele ki Ağustos ayında kapanıyor üç hafta tatile çıkılıyor. Amerika öyle değil orada tatiller daha kısa. Buradaki kişilere ne olup bittiğini anlatmak gerekiyor. Halkın gücü bu teröristlerin silahlarını yenmiştir" dedi.

Haber Ara