Dolar

32,3310

Euro

35,0504

Altın

2.284,79

Bist

8.979,85

Ali Ağaoğlu ifade verdi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında ''halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama'' suçlaması ile savcılığa ifade verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 12:24:38

Ali Ağaoğlu ifade verdi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında ''halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama'' suçundan soruşturma başlatılan iş adamı Ali Ağaoğlu, savcılığaifade verdi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar, 2 Mayıs 2016 tarihli Hürriyet gazetesinin 4. sayfasında yer alan Ahmet Hakan Coşkun imzalı yazıdaki Ali Ağaoğlu'nun, ''Gecelik ilişkilerden hoşlanmam. Hoşlansaydım İstanbul'da kadın kalmazdı.'' sözlerine resen soruşturma başlatmıştı.

Savcı Sarıyar, ''halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama'' suçundan soruşturma kapsamında ifadesini almak için Ağaoğlu'na çağrı kağıdı yolladı.

Ağaoğlu, soruşturma kapsamında Bakırköy Adliyesi'ne gelerek savcı Ertuğrul Sarıyar'a ifade verdi.

İfadesinde Ağaoğlu, 30 Nisan 2016 tarihinde CNNTÜRK isimli televizyon kanalında yayınlanan ''Bazı Şeyler'' adlı programa konuk olarak katıldığını, program sunucusunun özel hayata dair bazı sorularının olduğunu belirtti.

Sunucunun ısrarla kendisine ''Çapkın mısınız?'' diye sorduğunu kendisinin de cevaben ''Gecelik ilişkilerden hoşlanmadığını'' söylediğini ifade eden Ağaoğlu, ifadesine şu şekilde devam etti:

''Hatta konuşmamın devamında ''gecelik ilişkilerden hoşlansaydım. İstanbul'da şeyler yetmez'' dedim. Orada kastettiğim kadınlar değildi. Soyut bir kavramdan bahsettim. Bizim örf ve ananemize göre kadın kutsaldır. Maksadım kendimi ifade etmekti. Gecelik ilişkilerden hoşlanmadığımı anlatmaya çalışıyordum. Buradan yanlış bir anlam çıkmışsa benim suç işleme kastım yoktur. Ben sadece çapkın olmadığımı anlatmaya çalışıyordum. Bunu anlatırken yanlış bir anlam çıkmışsa da bu olayı çarpıtarak halka yanlış bir şekilde sundular. Atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum.'' dedi.

Ağaoğlu'nun avukatı, programın olduğu bölümü flash bellek ile dosyaya sunarak, müvekkili için takipsizlik kararı verilmesini talep etti.

Adliye çıkışında basın mensuplarına konuşan Ali Ağaoğlu, Ahmet Hakan'ın yazdığı bir yazı olduğunu, ifade verdiğini dile getirerek, ''Programla çok ilgisi yok ama Ahmet Bey'in yazdığı bir yazı var. Ahmet Hakan herhalde son günlerde biraz PR'ı düştü. Herhalde beni PR aracı olarak kullandı. Programda kadın diye bir kelime kesinlikle söylemedim. Orada söylediğim ben gecelik ilişki yaşamam sevmem. Lafım bu. Kadın kelimesi kesinlikle geçmiyor. Ahmet Hakan demek ki duyduğunu anlamıyor, onu çevirip Ahmet Hakan yazdı.'' dedi.

''Şikayet etmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusunda Ağaoğlu, şu cevabı verdi: ''Ahmet Hakan arkadaşım. Hukukçularım, arkadaşlarım, avukatlarım bana 'dava açalım' dedi. Hakan Bey benim çok sevdiğim değerli bir yazardır. Yanlış anlama oldu dediğim gibi. Yazısından sonra kendisiyle görüştüm. Özür dilemedi ama buna benzer bir şey söyledi mesaj attı.''

Haber Ara