Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

Alevi Ve Sünni Vatandaşlar Aynı Sofrada İftar Yaptı

Erzincan Cemevi'nde Alevi ve Sünni vatandaşlar birlikte oruç açtı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 13:36:59

Alevi Ve Sünni Vatandaşlar Aynı Sofrada İftar Yaptı
Erzincan Cemevi'nde Alevi ve Sünni vatandaşlar birlikte oruç açtı.

Erzincan'ın Geçit Beldesi Cemevi'nde düzenlenen iftar yemeğinde Alevi ve Sünni vatandaşlar bir arada oruç açtı. Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve İl protokolünün de katıldığı iftar programında, Alevi dedeleri ve protokol mensupları birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi.

Gülbank Alevi Bektaşi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri ile katılımcı protokol mensuplarının yapmış olduğu konuşmalarda "Biz aynı mahalleleri aynı sokakları paylaşıyoruz. Bir ve beraberiz. Muharrem'de bizin Ramazan'da bizim düsturu ile programımızı gerçekleştirdik. Muharrem' de de aynı şekilde programlar yaptık. Biz biriz ayını topraklarda aynı kişileriz" ifadeleri ile ortak mesaj verildi.

Programın sonunda konuşan Vali Ali Arslantaş, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, Oruç'un ve oruç tutmanın mükafatını ayet ve hadis örnekleri ile anlattı. Konuşmasında önemli mesajlara yer veren Vali Ali Arslantaş; "Yüce yaratıcının hem "sizi tanışıp kaynaşasınız diye kabileler halinde yarattım" ayetinin gereğince hem de; Hz. Adem'den günümüze kadar gelen insanın hayat süreci içerisinde her dönemde karşımıza çıkardığı badireler, sıkıntılar; bizlerin kardeşliğini güçlendiren ve bizleri saflarımızı daha sıkı yapmamız konusunda ikaz eden birer imtihan vesilesidir. İnsanın kalbi, yüreği başkasını sevmekle yorulmaz. Aksine sevmek ve sevgiyi paylaşmakla insanların kalbi huzur ve mutlulukla dolar. Bunun için kalpler arasında ülfetin sağlanması ve kardeşlik bağlarımızın her zamankinden daha sıkı bağlarla perçinlenmesi için en güzel ve en kolay reçete; aramızda samimi, karşılıksız bir sevgiyi yaymaktır. Birçok konuda olduğu gibi sevgi ve kardeşlik konusunda da dünyaya örnek gösterilen Erzincan ilinde yaşayan bireyler olarak, bildiğimiz ve asırlardır hiç kimsenin telkinine ihtiyaç duymadan yaşaya geldiğimiz kardeşlik ve sevgi iklimini canlı tutmaya ve gençlerimize daha güçlü bir biçimde bırakmaya mecburuz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm Erzincanlı hemşehrilerimizin gönlünde kardeşlik duygusunun ve kardeşlik coşkusunun filizlenip yeşermesini, önceliğin kardeşlik hukukuna verildiği bir anlayışın idrakimize hakim olduğu bir ramazan ayı olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor; başta ilimiz olmak üzere ülkemiz ve bütün İslâm dünyasının Ramazanını tebrik ediyorum" dedi.

Düzenlenen iftar programının ardından Cemevi önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haber Ara