Dolar

32,5380

Euro

34,8764

Altın

2.431,47

Bist

9.768,37

Albayrak: Türkiye her türlü senaryolara hazır olmalı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye'nin enerjideki krizleri yönetebilmesi için çalışmalar yapması lazım' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-26 11:33:47

Albayrak: Türkiye her türlü senaryolara hazır olmalı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AA Editör Masası'nda soruları cevapladı. Türkiye'nin her türlü senaryolara hazırlıklı olması gerektiğini söyleyen Albayrak, çalışmalar yapılması gerektiğine de değindi. 

İşte Albayrak'ın konuşmasından satırbaşları;

Aralık ayı itibariyle 2 proje var. İlkini sisteme bu yıl sonu itibariyle alacağız. Kış öncesinde 20 milyon metreküp gaz kapasitesini devreye almak çok önemli oldu bizim için. Diğeri de Aliağa'da yüzde 50'lik kapasite artışı olacak. Ocak ayında da süprizimiz olacak. Altyapı güncellemesine dayalı bir proje vardı. Çok yoğun bir çalışmayla bu kış devreye almak için inşallah başlatacağız. Türkiye'nin her türlü senaryoları hazır olup enerjideki krizleri yönetebilmesi için çalışmalar yapması lazım.

Türkiye kaynak çeşitliklerine dayalı önemli adımları atıyor. Bu kış güzel adımlar atacağız. 2023'te Türkiye'nin tüm senaryolara hazır gaz sistemine kavuşması için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ocaktan itibaren tek tek tüm kaverlere gaz basmaya başlıyoruz.

Dünya Enerji Kongresi üst düzey bir görünüm sağladı. Bugüne kadar yapılanların içinde sektörün farklı alandaki paydaşlarının katıldığı diğerlerinin katılmadığı bir resim çizerken, bizim yaptığımızda petrolden doğalgaza birçok kişinin katılım sağladığı bir kongre haline geldi. Faydalı bir kongre oldu. Çok farklı toplantılar yaptık, imzalar attık.İsrail'le de haziran sonrası gelişmelerden sonra ilk görüşmemizi yaptık. İsrail gazıyla ilgili görüşmemizi yaptık. Türkiye İsrail üzerinde değil bu bölgede 3 kritik çerçevede değerlendiriyoruz.

 

Haber Ara