Dolar

32,5614

Euro

34,8890

Altın

2.429,59

Bist

9.645,02

Albaraka'nın Albatros projesi ödül aldı

Albaraka'nın Albatros projesi ödül aldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-27 17:08:04

Albaraka'nın Albatros projesi ödül aldı
Türkiye'nin ilk katılım bankası Albaraka, bilişim altyapısında başlattığı Albatros projesiyle "CIO Ödülleri 2015" kapsamında ödül aldı.

Albaraka'dan yapılan açıklamaya göre, haziran ayında hayata geçirdiği Albatros projesiyle bilişim altyapısını güçlendiren Albaraka, IT sektöründeki başarılı uygulamaların ödüllendirildiği "CIO Ödülleri 2015"te ödüle layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Tuğlu, "Albaraka olarak Türkiye'deki 30 yıllık değerli birikimimizi, bu yıl başlattığımız Albatros projesiyle güçlendirdik. Bilişim altyapısındaki uzun soluklu, yorucu ancak bir o kadar da keyifli değişim süreci, aldığımız ödüllerle daha çok anlam kazanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ödül töreni öncesi düzenlenen panelde de konuşan Tuğlu, bankacılık sektörünün, sanılandan daha çok yazılım geliştirdiğini belirtti. Albaraka'nın inovasyon ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda geleceğe odaklanan bir banka olduğunu vurgulayan Tuğlu, şunları kaydetti:

"Albaraka olarak 5 yıl sonrası için güncel teknolojilerin bizi nasıl etkileyeceğine dikkat etmeye çalışıyoruz. Bankacılık sektörü içinde pek çok ürün barındırıyor. Her alanda olduğu gibi rekabette ayakta kalabilmek ve yenilikçi yaklaşımı korumak adına dikkat etmemiz gereken önemli noktalar var. Üretim olarak bizim için en büyük mücadele, dijital dönüşüme nasıl ayak uyduracağımız ve üretimi nasıl hızlandıracağımız yönünde.

Albaraka, kurulduğundan bugüne Albatros projesi kadar köklü bir değişimi ilk kez yaşadı. Dijital trendleri yakından takip ederek daha verimli kurumlar oluşturulması hedefleniyor. Bir CIO olarak odalarımızda saatlerce süren altyapı toplantıları dışında, sahada daha fazla vakit geçiriyor olmamız gerektiğine inanıyorum. CIO'ların 2000'li yıllardan sonra şirket içi mekanizmalarda daha etkin rol oynadıklarını görüyoruz çünkü inovatif yaklaşımlar, her sektörden tüm şirketlerin artık olmazsa olmazı haline geldi."

Haber Ara