Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

AKUT'un kuruluşunun 20. yılı

AKUT'un kuruluşunun 20. yılı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-07 00:24:16

AKUT'un kuruluşunun 20. yılı
Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) kuruluşunun 20. yılı kapsamında Afyonkarahisar'da kutlama etkinliği düzenlendi.

Afyonkarahisar'da bir otelde gerçekleşen etkinliğe AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ve çok sayıda gönüllü katıldı.

Gecede konuşan Mahruki, 20 yıldır gönüllüler ve yardımseverlerin desteğiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Kurulduğumuz günden bugüne kadar tamamen gönüllük ve karşılıksız yardımseverlik ile hayat kurtarmak için zorda kalan, başı derde giren, kaybolan, mahsur kalan, enkaz altında sıkışan, dağda, arazide, doğada kaza geçiren, acil durumda kalan insanlarımızın hayatını kurtarmak için, içinde bulundukları zor ve tehlikeli ölümcül durumlardan onları kurtarıp tekrar ailelerine, dostlarına geri verebilmek için bu yolda mücadele ediyoruz."

1999 depreminde bütün ülkede enkaz arama kapasitesinin 220 kişi olduğunu ifade eden Mahruki, şunları söyledi:

"220 kişinin ise yarısı sivil savunma ekibi, tecrübeli işlerini çok iyi yapan kişilerden oluşan bir ekipti ama sayıları çok azdı. Sadece İstanbul, Ankara ve Erzurum'da konumlanmış sayıları 110 olan bir takımdı. Bir o kadar biz vardık, İstanbul ve Antalya ekiplerimiz. 18 bin civarında insanımızı kaybettiğimiz 17 Ağustos depreminde bütün ülkede yalnızca 220 insan vardı arama kurtarma işlerini yapabilecek durumda olan. Bugün bu sayı 10 bin ile 15 bin arasında bir yerde. Bu çok sevindirici bir durum. Türkiye'nin arama ve kurtarma konusunda büyük bir eksiği ve ihtiyacı vardı. Biz de Akut olarak çok yıllar önce bu eksikliği öngördük ve bu oluşumu başlattık. Bugüne geldiğimizde 2 bin 100'ün üzerinde kurtarma gönüllümüz var. Yurt çapında 36 ekibimiz var ve 36 ayrı ekibimiz kendi bölgesine göre lojistiğini sağlıyor."

AKUT gönüllülerinden yaklaşık 700'ünün kadın olduğuna işaret eden Mahruki, "Bütün çalışmalarımızı gönüllülerle yapıyoruz. Nitelikli insan gücüne para vermiyoruz. İnsanlar AKUT'un ruhuna inandıkları için karşılık beklemiyor ve hizmet veriyorlar." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, AKUT'a destek amacıyla bazı tablolar ve ürünler açık arttırmayla satıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara