Dolar

32,5610

Euro

34,6876

Altın

2.491,36

Bist

9.524,59

Akşener'e kaset iddiasında önemli gelişme!

Gazeteciler Erdoğan ve Barlas hakkında, bir televizyon programında MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e hakaret ettikleri iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.Gazeteciler Latif Erdoğan ve Cemil Barlas hakkında, katıldıkları bir televizyon programında MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e hakaret ettikleri iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 18:23:20

Akşener'e kaset iddiasında önemli gelişme!

Akşener'in şikayeti üzerine gazeteciler Erdoğan ve Barlas hakkında ''hakaret, iftira ve şantaj'' suçlarından başlatılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, bir televizyon kanalında 11 Mayıs 2015'te yayınlanan programda katılımcı olarak bulunan Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın, Akşener hakkında birtakım iddiaları içeren ifadelerde bulundukları kaydedildi.

Programın dökümüne de yer verilen iddianamede, Barlas'ın, Meral Akşener'in "bir kaseti olup olmadığı" sorusunu ortaya attığı, Erdoğan'ın da kaset iddiasını destekleyen açıklamalar yaptığı belirtildi.

İddianamede, şikayetçi Akşener'in bu iddiaları yalanladığı ayrıca bu tarihe kadar böyle bir kasetin varlığının açıklığa kavuşmadığı da ifade edilerek, şüphelilerin sözlerinin eleştiri sınırını aştığı anlatıldı.

Şüphelilerin bu tür ifadelerinin şikayetçinin şeref ve haysiyetini zedelediği, şikayetçinin TBMM üyesi ve aktif siyasette yer alması sebebiyle tartışma konusu olduğu, görevinden dolayı hakaretin gerçekleştirildiği vurgulanan iddianamede, Erdoğan ve Barlas'ın, "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edilirse şüpheliler ileriki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bu arada, şüpheliler hakkında ''iftira ve şantaj'' suçundan ise takipsizlik kararı verildi.

AA

Haber Ara