Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Akıncı: Kıbrıs’ta son viraja girdik

Mustafa Akıncı 'Hedefimiz, referandumda her iki toplumdan da evet alabilecek bir çerçeveyi halkımıza sunmaktır' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-28 10:54:41

Akıncı: Kıbrıs’ta son viraja girdik

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İstanbul'daki temaslarının ardından adaya dönüşünde Ercan Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek Kıbrıs sorununun geldiği aşamayı değerlendirdiklerini belirten Akıncı, Türkiye'nin ‘Kıbrıs'ta 2016 yılında çözüm hedefine' desteğinin en üst seviyede olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Akıncı, müzakere sürecinde önlerinde altı toplantı olduğuna işaret ederek, "Bu toplantılarda ekonomi, AB, yönetim ve güç paylaşımı ile mülkiyet başlıklarında artık geriye kalan ayrılık noktalarını kapatalım. Netleşmemiş konulara berraklık getirelim. Muğlaklık içinde kalan konuları berraklaştırılması gerekir" diye konuştu.

Toprak ve garantiler başlıklarında başlatılan fikir eksersizini devam ettirerek, Kıbrıs sorununu artık iki tarafın da kabul edebileceği iyi bir sonuca bağlamayı arzuladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı "Hedefimiz, referandumda her iki toplumdan da evet alabilecek bir çerçeveyi halkımıza sunmaktır" dedi. "Rum tarafı imkansızı isteme yanlışına düşmezse, makul bir çerçeveyi ortaya çıkarmamız mümkündür" diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, "Son viraja girdik. 2016'da bu işi federal bir çerçevede bitiremezsek, bizden sonraki kuşaklar farklı yollar deneyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Kıbrıs'ta müzakereler, Akıncı'nın göreve gelmesinin ardından BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ara buluculuğunda 15 Mayıs 2015'te yeniden başlamıştı.

Haber Ara