Dolar

32,4641

Euro

34,8006

Altın

2.480,30

Bist

9.530,47

Akdoğan: Bundan sonra masanın bacağını bulursunuz!

Çözüm sürecinde koordinasyon görevini üstlenen eski Başbakan Yardımcısı, Ak Partili İstanbul Milletvekili Yalçın Akdoğan, yeniden masaya dönülmesi yönündeki çağrılara ilişkin açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 09:14:58

Akdoğan: Bundan sonra masanın bacağını bulursunuz!

TİMETURK - HABER MERKEZİ

Star'daki köşesinde konuyu gündeme getiren Akdoğan "Masa falan yok kardeşim, her türlü çözüm girişimini patlattığı bombalarla havaya uçuran, her türlü görüşmeyi silah dayatmasıyla rayından çıkaran gözünü kan bürümüş bir anlayışla neyi görüşeceksiniz?" dedi. 

Akdoğan'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

Armudun sapı üzümün çöpü derken geriye masanın bacağı kaldı. Ne masası mı? Hani birileri masaya dönülsün, görüşmeler tekrar başlasın diyor ya, o masa... Masa falan yok kardeşim, her türlü çözüm girişimini patlattığı bombalarla havaya uçuran, her türlü görüşmeyi silah dayatmasıyla rayından çıkaran gözünü kan bürümüş bir anlayışla neyi görüşeceksiniz?

Demokrasilerde görüşme ve diyalog ne kadar değerliyse kan, silah, terör, şiddet o kadar kötüdür.

Eğer siz görüşme ile dayatmayı ve şantaj ilişkisini birbirine karıştırıp her sözü terör ateşiyle yakıp yok ederseniz muhataplık vasfı falan bulamazsınız.

***

Demokratik açılımdan milli birlik kardeşlik sürecine, Oslo'dan çözüm sürecine büyük riskler alarak tarihi adımlar attı, peki ne oldu?

Kimi Habur şımarıklığıyla bozuldu, kimi Silvan katliamıyla, kimi 6-8 Ekim kalkışmasıyla veya Temmuz saldırılarıyla... Devrimci halk savaşı dediler, şehir isyanı dediler, vur-kal eylemleri dediler, özsavunma güçleri dediler, özerklik dediler... Bombalar, mayınlar, kalleş pusular, kanlı infazlar, hendekler, gözü dönmüş saldırılar.

***

İster tek yol silah diyen bir terörist örgüt olarak bakılsın, ister küresel güçlerin maşası ve piyonu olan bir taşeron örgüt olarak... Böyle bir örgüt bundan sonra bulsa bulsa masanın bacağını bulur.

Haber Ara