Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

Akçaray fuarların gözdesi oldu

Akçaray tramvay aracı Almanya'dan sonra şimdi de Bursa'daki sektör fuarında sergileniyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-04 10:57:39

Akçaray fuarların gözdesi oldu
Akçaray tramvay aracı Almanya'dan sonra şimdi de Bursa'daki sektör fuarında sergileniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Akçaray tramvay projesinde bir yandan ray çalışmaları yapılırken,12 adet tramvay vagonunun da üretimi sürüyor. Bursa'da üretimi devam eden Akçaray'ın tramvay aracı sektörel fuarların da gözdesi oldu. Akçaray tramvay aracı Berlin'den sonra şimdi de Bursa'daki metal işleme teknolojileri fuarında görücüye çıktı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Akçaray Tramvay projesi, İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Sekapark arasındaki güzergah üzerinde birçok noktada eş zamanlı olarak devam ediyor. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yapıldığı projede ayrıca 32 metre uzunluğunda ve 300 kişi kapasiteli 12 adet tramvay aracının Bursa'daki fabrikada imalat ve üretim testleri devam ediyor. Dikkat çeken tasarımında 5 modülden oluşan tramvay aracı, birbirlerine artikülasyonlar ile birleştiriliyor. Araçlar toplam 50 oturan yolcu, 2 özürlü koltuğu olacak şekilde tasarlandı. Standartlara uygun olarak Çek Cumhuriyeti'nde yorulma testi ve Avusturya IFE kapı sisteminde tekli ve çiftli kapı mekanizmalarının testleri başarıyla gerçekleştirildi.

İlk olarak 20-23 Eylül tarihlerinde Almanya'nın Berlin kentindeki İnnoTrans 2016 fuarında görücüye çıkan Akçaray'ın ilk aracı yoğun ilgi görmüştü. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile beraberindeki heyet, fuarı ziyaret ederek, Akçaray'ın ilk aracında incelemelerde bulunmuştu. Akçaray, halen Bursa'da düzenlenen metal işleme teknolojileri fuarında sergileniyor.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara