Dolar

32,5136

Euro

34,5630

Altın

2.493,88

Bist

9.548,09

AK Partili eski başkan öldürüldü

Diyarbakır'da AK Parti eski Gençlik Kolları İl Başkanı eczacı Yunus Koçak, işyerinde uğradığı silahlı saldırıda öldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 19:32:27

AK Partili eski başkan öldürüldü

Diyarbakır'da Ak Parti eski Gençlik Kolları Başkanı 31 yaşındaki Yunus Koca'ya eczanesinde düzenlenen silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili polis genç çaplı soruşturma başlattı. Koca'nın Sur İlçesi Dağkapı Meydanı'nda bulunan eczanesinde çıktığı esnada silahlı saldırıya uğrayan Koca, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Geçtiğimiz yıl AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan ayrılan Koca'nın, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi. Koca'ya yönelik saldırının terör saldırısı olup olmadığı konusunda polis ekipleri geniş kapsamlı çalışma başlattı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği, Ak Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada olayın terör ve siyasi yönünün olup olmadığı çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Açıklamada, "İlimiz merkez Dağkapı mevkiinde, eczacılık işiyle uğraşmakta olan ve bir dönem Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı da yapmış olan Yunus Koca adlı vatandaşımız, saat 14.30 dolaylarında işyerinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Meydana gelen saldırı olayının failinin yakalanması, olayın terör ve siyasi yönünün olup olmadığı konusunun aydınlatılması için güvenlik birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların titizlikle yürütülüyor" denildi.

Haber Ara