Dolar

32,3586

Euro

35,0084

Altın

2.326,77

Bist

9.079,97

AK Partili Çelik: Kimseye yakın değiliz

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, dün yapılan Meclis Başkanlığı Seçimi ve MHP'nin geçersiz oy kararını değerlendirdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 18:43:41

AK Partili Çelik: Kimseye yakın değiliz

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, MHP'nin Meclis Başkanlığı seçimlerdeki tavrının kendilerini şaşırtmadığını söyledi.
NTV canlı yayınına katılan Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis Başkanlığı seçimlerinde MHP'nin tavrını değerlendiren Çelik, MHP'nin kendi içinde tutarlı davrandığını söyledi.

"BİZİ ŞAŞIRTMADI"

Çelik, "MHP kendi içerisinde tutarlı davranmıştır. MHP'nin net ideolojik bir duruşu var. HDP ile hiçbir mesele ile birlikte olmayacağını, onlarla birlikte aynı tavrı sergilemeyeceklerini söylemişlerdi. Biz kendi aramızadaki görüşmelerde de MHP'nin böyle bir tavır sergileyebileceğini düşünüyorduk. Nitekim öyle davrandılar, MHP'nin tavrı kesinlikle bizi şaşırtmadı" diye konuştu.

CHP'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Çelik, şunları söyledi:
"CHP biraz çok fazla angaje olmuştu. Kılıçdaroğlu, 132 vekille başbakanlığa talip oldu bu yetmezmiş gibi Bahçeli'ye ikramda bulundu. Salt çoğunluk için 144 eksiği var. Ak Parti'nin ise 18 eksiği var. Böyle bir tabloda şık olan bu oldu. Milletvekili en fazla olan parti her zaman Meclis Başkanı'nı seçmiştir. Dün de böyle bir tercih yapılmış olmasını teamüller açısından doğru buluyoruz."

Hüseyin Çelik, Meclis Başkanlığı seçimlerindeki tavrının koalisyon için MHP ile AK Parti'yi yakınlaştırdığı iddialarına da katılmadığını belirterek, "8 Haziran'da hangi partiye ne kadar yakınsak şimdi de o kadar yakınız. Hangi partiye ne kadar uzaksak şimdi de o kadar uzağız. CHP ile herhangi bir yakınlık veya uzaklık söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara