Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

AK Parti ve MHP’nin ilk ortak mitingi nerede olacak?

AK Parti ve MHP’nin Osmaniye milletvekilleri ile teşkilatları, Yenikapı’daki gibi Cumhurbaşkanı Edoğan, Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli’nin katılımıyla ortak bir miting yapılmasını istiyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-18 09:31:16

AK Parti ve MHP’nin ilk ortak mitingi nerede olacak?

Karar gazetesinden Erol Metin'in haberine göre; 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumu yaklaşırken, kampanya yarışı iyiden iyiye kızıştı. ‘Evet' cephesinde yer alan AK Parti ve MHP ile ‘hayır' blokundaki CHP arasında seçmen tercihlerini etkilemek amacıyla büyük bir mücadele yaşanıyor. Başarılı bir sonuç için AK Parti ve MHP teşkilatlarının zaman zaman bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduğu oluyor. Özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de iki partinin yetkililerinin yakınlaşması söz konusu.

Yerelde yapılan görüşmelerde, Osmaniye'de ortak miting fikri ortaya atıldı. Her iki partinin Osmaniye milletvekilleri ve örgütleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Bahçeli'nin katılımıyla Osmaniye'de bir miting tertiplenmesi arzusunu dile getirdi. Bu talep, partilerin genel merkezleriyle de paylaşıldı.

Karar'a konuşan AK Parti'li bir yetkili, “İstiyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Devlet Bahçeli, Yenikapı'da olduğu gibi Osmaniye'mizde de birlikte sahneye çıksın. Bu tablo büyük bir heyecan ve sinerji oluşturacak. Osmaniye'de ‘evet' oylarının yüksek çıkması için çalışan bizlerin de MHP'li arkadaşlarımızın da görüşü bu yönde. Kendi aramızda bunu konuştuk. Umarız bu dileğimiz gerçekleşir” dedi.

MHP lideri Bahçeli'nin parti teşkilatlarına gönderdiği genelgede, “referandumda aynı tercihler içinde bulunacakları siyasi parti ya da partilerle gerek görüldüğü takdirde belirli sınır ve eşikler çerçevesinde ortak çalışmalar yapılabileceği” yönünde sözler sarfetmesi, Osmaniye'de olası bir ortak mitinge zemin hazırlandığı şeklinde yorumlandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara