Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 13:18:10

AK Parti TBMM Grup Toplantısı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye yakışan özgürlükçü, demokratik, adil bir anayasa sözü verdiklerini ve bu sözün de gereğini yerine getireceklerini belirterek, "AK Parti verdiği hiçbir sözden kaçmamıştır, kaçmaz." dedi.

Davutoğlu, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmasına, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, ailelerine ve millete sabır ve metanet dileyerek başladı.

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 3 Kasım 2002 tarihinde milletten aldığı emaneti layıkıyla temsil eden AK Parti hareketinin mensubu olmaktan ve sizlerle aynı safta omuz omuza olmaktan büyük onur duyuyorum" diyen Davutoğlu, "Bu kadro büyük Türkiye davasını omuzlamış bir kadrodur. Sizler gibi doğru yol arkadaşlarıyla bütün şeytani odaklara karşı, bütün hile ve tuzaklara karşı Türkiye'nin hukukunu koruyan bu harekete hizmet etmekten daha değerli hiçbir şey yoktur. Hiç şüphesiz milyonların desteğiyle, rızasıyla, emeğiyle, gözyaşı ve dualarıyla var olan bu hareket, tüzüklerle, kurullarla, mevzuatla, prosedürle varlık kazanmış bir partiden çok daha fazlasıdır." dedi.

Bu hareketin "nevzuhur bir hareket değil, 200 yıllık mücadelenin zafer sembolü" olduğunu belirten Davutoğlu, "AK Parti, nesillerce ödenen bedellerin neticesidir. Hiçbir tartışmaya, hesaba, makama kurban edilmeksizin korunacak en kıymetli emanetimizdir. AK Parti, büyük bir davanın adıdır." diye konuştu.

Bu davanın, yeryüzünün sorumluluğunu taşıyan, bütün mahlukata karşı kendini sorumlu sayan büyük ve onurlu bir Türkiye davası olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Türkiye ise sadece bizim ülkemiz, vatanımız, evimiz, yurdumuz değil aynı zamanda yüz milyonlarca mazlumun yüzünü döndüğü umudun adresidir. Biz bu ülkeyi, bu vatanı, bu devleti büyük bedeller ödeyerek kurduk ve savunduk. Allah'ın izniyle kıyamete kadar burada bu vatanı hak etmiş olarak yaşayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin adaletin ve merhametin yurdu olduğunu; bu ülkeye, vatana, toprağa, aşkla, imanla, sadakatle bağlı bir kadro olduklarını dile getiren Davutoğlu, bu ülkeye hizmet etmekten daha ulvi bir dava, insanlığa hizmet etmekten daha yüksek bir makam ve mevki tanımadıklarını kaydetti.


-"Sevinç çığlıkları atanları hatırlayın"


"3 Kasım 2002 ile 1 Kasım 2015 tarihi arasında verilen destansı mücadelenin hangi badirelerden geçerek bugünlere geldiğini çok iyi biliyorsunuz." diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2007 Cumhurbaşkanlığı krizi, 27 Nisan e-muhtırasını, AK Parti'ye açılan kapatma davasını, gezi eylemlerini, 17-25 Aralık yargı darbesini, 6-7 Ekim olaylarını hatırlıyorsunuz. Bu zorlu dönemeçlerden Allah'a ve millete yaslanan kararlı ve dürüst bir siyasetle çıktığımızı hatırlıyorsunuz. Biz bu badireleri doğru yerde durmaya devam ederek, bu kadroların samimiyetine ve milletin desteğine güvenerek aştık. Biz bu kritik kavşakları milletin asli gündemini ıskalamayarak, siyaset mühendisliklerine prim vermeyerek dosdoğru bir siyasi kararlılıkla geçtik.

AK Parti'nin milletin iradesinden doğan siyasetini engelleme çabaları bugün de aynı şekilde devam ediyor. 7 Haziran sonrasında 'AK Parti'nin artık sonu geldi' diyerek sevinç çığlıkları atanları hatırlayınız. Onlar aslında Türkiye'nin 2002'den bu yana yazmakta olduğu büyük destanın sona ermesine seviniyorlardı. Onlar aslında milli iradenin sesinin yeniden kesilebileceğine, siyasetin üzerinde yeniden vesayet hesapları yapılabilir hale gelmesine seviniyorlardı. Ama hepiniz gördünüz, şahit oldunuz millet de şahit oldu, biz dik durduk ve heveslerini kursaklarında bıraktık. 'Bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayız' dedik elimizi taşın altına koyduk. Diğer partiler görevden kaçarken biz 'milletin verdiği her görev başımızın üstündedir' dedik ve bu yola baş koyduk."

Normalde bir araya gelmesi imkansız terör örgütlerinin bir yerden düğmeye basılmış gibi eş zamanlı olarak harekete geçtiklerini dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Sadece bu ülkenin insanlarına saldırmadılar. Ülkemizin istikrarına, insanlarımızın kardeşliğine saldırdılar. Bizi 78 milyonluk bir aile yapan birliğimize, dirliğimize saldırdılar. Bu saldırılara karşı dimdik durduk ve dedik ki 'Türkiye sahipsiz değildir, terör örgütlerinin bu ülkeyi esir almasına asla izin vermeyiz.' 'Biz bir seçim hükümetiyiz, bizim görevimiz ülkeyi seçime götürmekle sınırlı' demedik. 'Madem ki Türkiye saldırı altındadır, karşılarına çıkmak bizim görevimiz' dedik. Milletimiz, AK Parti'nin Türkiye'nin yegane siyasi umudu olduğunu bir kere daha gördü" diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye için siyaset yapan, ülkeyi yönetme sorumluluğunu sonuna kadar hisseden ve bunun gereğini cesaretle yapan yegane parti olduğunu halkın taktir ettiğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"1 Kasım'da milletin oylarıyla bir destan yazdık. Milletimiz bir kez daha 'AK Parti' dedi. Bunu sizler, bizler başardık. Bunu memleket şuuruyla, hizmet aşkıyla, sorumluluk duygusuyla ve ilkeli siyasetimizle kazandık. Bunu ülkemize hizmet etmekteki samimiyetimizle kazandık. Seçimde milletimize 2002'den bu yana sürdürdüğümüz atılımları daha ileri seviyelere taşıyacak yeni reformların sözünü verdik, milletimiz bize inandı, biz de sözümüzün arkasında durarak 3 ay gibi kısa süre içinde bütün vaatlerimizi yerine getirdik. Türkiye'ye yakışan özgürlükçü, demokratik, adil bir anayasa sözü verdik, inşallah bu sözümüzün de gereğini yerine getireceğiz. AK Parti verdiği hiçbir sözden kaçmamıştır, kaçmaz. Başka partiler seçimde önce söyler sonra unutur ama AK Parti verdiği hiçbir sözü unutmaz. Allah'a şükürler olsun, bugüne kadar milletimize mahcup olmadık, inşallah bundan sonra da mahcup olmayacağız."

(Sürecek)

Haber Ara