Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Sorgun: '18 maddenin içinde kafa karıştıracak hiçbir nokta yok'

DENİZLİ (İHA) â€' AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, anayasa değişikliği paketindeki 18 maddenin içinde kafa karıştıracak hiçbir şey olmadığını belirterek, 'Siz kanun önünde açık yürekli olandan korkmayın. Arkadan dolananlardan korkun' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-20 23:28:24

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Sorgun: '18 maddenin içinde kafa karıştıracak hiçbir nokta yok'
DENİZLİ (İHA) â€" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, anayasa değişikliği paketindeki 18 maddenin içinde kafa karıştıracak hiçbir şey olmadığını belirterek, "Siz kanun önünde açık yürekli olandan korkmayın. Arkadan dolananlardan korkun" dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanlığı 16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında, il ve ilçelerin yönetim kurulu üyelerinin katıldığı bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, İl Başkanı Necip Filiz, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Muhammet Subaşıoğlu, ilçe yöneticileri, sandık ve mahalle başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, referanduma ilişkin çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini, 24 Mart'ta Denizli'ye gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programına yoğun katılım beklediğini söyledi.

Daha sonra referanduma ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, "Ne yazık ki, daha önce bu ülkeye hasta adam muamelesi yapanlar, bu ülkenin kalkınmasını, gelişmesini, zenginleşmesini bir türlü kendilerine yediremediler. Onun için de, yeni anayasamızı sizlerin önüne koyduk. Meclisten geçirdik ve emaneti getirdik, verdik. Bu bizim namusumuzdur. Bu bizim ikinci milli mücadelemiz olacaktır" diye konuştu.

Avrupa'nın Türkiye'ye yönelik uygulamalarını eleştiren Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun da, "Almanya'daki toplantıyı yaptırmamak için bin dereden bin su getirdiler. Ama istedikleri kadar engellemeye çalışırlarsa, çalışsınlar, bizi yolumuzdan döndüremeyecekler" dedi.

Referanduma gidecek maddelerin gayet şeffaf olduğunu muhalefetin durumu saptırmaya çalıştığını ifade eden Sorgun, "Bir hukukçu olarak söylüyorum, 18 maddenin içinde 'ya şu maddede şurası kafama takıldı' diyebileceğimiz hiçbir şey yoktur. Bugün Avrupa Birliğinde ortalama 53 bin vatandaşa bir milletvekili düşüyor. Türkiye'de ise 143 bin vatandaşa 1 milletvekili düşüyor. Siz kanun önünde açık yürekli olandan korkmayın. Arkadan dolananlardan korkun" diye konuştu.

'Hayır' diyenlere asla 'terörist' demediklerini belirten Sorgun, "Bakın söylediğimiz bir şey var. Teröristler, Kandil'deki teröristler, Pensilvanya'daki teröristler, Suriye'nin kuzeyindeki teröristler, Irak'taki teröristler, Avrupa'daki teröristler, 'hayır' diyorlar. Buna niye alınıyorsun. Kardeşim sen kiminle berabersin? Onun için kiminle saf tuttuğumuz, kiminle iş tuttuğumuzu net bir şekilde iyi bileceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra İl Başkanı Necip Filiz tarafından Sorgun'a üzerinde 'horoz' olan bir plaket verdi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara