Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

AK Parti Seçim Beyannamesi

AK Parti Seçim Beyannamesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 19:08:26

AK Parti Seçim Beyannamesi
AK Parti'nin 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin beyannamesine göre, elektronik ticaretin geliştirilmesi amacıyla mevzuat çalışmaları tamamlanacak, perakende ticaretin düzenlenmesine yönelik kanun ile ilgili ikincil düzenlemeler yapılacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ATO Congresium'da partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

Beyannameye göre, elektronik ticaretin geliştirilmesi amacıyla mevzuat çalışmaları tamamlanacak. Perakende ticaretin düzenlenmesine ilişkin kanun ile ilgili ikincil düzenlemeler yapılacak.

Gürcistan ile "Tek Durakta Kontrol ve Ortak Kapı Projesi" tamamlanacak, Irak ile Derecik ve Üzümlü gümrük kapıları 2015 Haziran ayına kadar, Aktepe Gümrük Kapısı ise 2015 yılı sonuna kadar açılacak, Gülyazı ve Ovaköy gümrük kapılarını açma çalışmaları da hızlandırılacak.

Kamunun en kapsamlı dört temel veri tabanından biri olan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) ile ticari işletmeler, şirketlerin tüm kuruluş ve değişiklik işlemleri elektronik ortama taşındı, gelecek dönemde Türkiye'deki tüm ekonomik birimler sisteme dahil edilecek.

- Golf turizmi, yayla turizmi ele alınacak

Gelecek dönemde deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra sağlık ve termal turizm, kış turizmi, golf turizmi, deniz turizmi, eko-turizm ve yayla turizmi, kongre ve fuar turizmi gibi turizm türlerini öncelikli olarak ele alınarak geliştirilecek.

Turizm Gelişim Bölgeleri, Turizm Koridorları, Turizm Kentleri ve Ekoturizm Bölgelerinin geliştirilmesi yaklaşımıyla 9 turizm gelişim bölgesi, 7 tematik koridor, 10 turizm kenti ve 5 ekoturizm bölgesi gerçekleştirilecek.

DOKAP Turizm Master Planı Uygulamaları çerçevesinde "Yeşil Yolculuk" kavramı öne çıkarılacak, Samsun'dan Artvin'e kadar sekiz ili kapsayan alanda yeşil yol çalışmaları sürdürülecek.

Kış turizmi açısından rekabet gücü yüksek olan Doğu Anadolu Bölgesi için Kış Turizmi Strateji Belgesi hazırlanacak.

Demre, Aydıncık ve İzmir Yeni Foça Yat limanları ile İzmir Turan Yat Limanı tamamlanacak.

Türkiye'nin tarihi, kültürel ve turizm değerlerinin tanıtımında yer alan tüm unsurlarının, ülke imajının güçlendirilmesi bakımından bir bütün olarak ele alınacağı küresel bir reklam kampanyası uygulanacak.

Termal sağlık turizminde 100 bin yatak kapasitesiyle, 600 bini tedavi amaçlı olmak üzere 1,5 milyon yabancı turiste hizmet sunulması, bu hizmet karşılığında 3 milyar dolar gelir elde edilmesi hedefleniyor. Medikal turizm alanında da 750 bin yabancı hasta tedavi edilecek ve 5,6 milyar dolar gelir sağlanacak.

Türkiye'nin bu hizmetler sayesinde dünyanın ilk 5 destinasyonu içerisinde yer alması hedefleniyor.

Sağlık turizminde hedef ülke bazlı eylem planları hazırlanarak, uygulamaya konulacak.

- Yurtdışı müteahhitlik sektöründe finansmana erişimde ilave destekler

İnşaat sektöründe de teknik müşavirlik firmalarının uluslararası pazarlarda güçlenmesi ve konumlanmasına yönelik olarak yurtdışında ofis, reklam, tanıtım, pazarlama faaliyetleri, fuar, seminer/konferanslara katılım, yurtdışı eğitim faaliyetleri, pazar araştırması, heyet programları ve sözleşme desteklerinden faydalanan firma sayısı ve toplam destek miktarı artırılacak.

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde kaliteyi artıran ve yapı malzemelerinin ihracat potansiyelini yükselten faaliyetler desteklenecek.

Yurtdışı müteahhitlik hizmetleri sektörüne finansmana erişim konusunda ilave destekler sağlanacak.

Bu kapsamda, yurtdışı müteahhitlik projelerinin finansmanı amacıyla muhatap devletlerin garantisi altında ilgili ülkelerdeki kamu kuruluşlarına kullandırılacak kredilerin yanı sıra özel sektördeki fırsatların değerlendirilmesini teminen yurtdışında yerleşik bankalara kredi açılması uygulaması yaygınlaştırılacak.

Yapılarla ilgili politika önerileri ve standart geliştirilmesi, yenilikçi ve sürdürülebilir tasarım, yapım teknikleri ve malzeme-ekipmanların araştırılması, geliştirilmesi ve kentsel dönüşüm de dahil olmak üzere inşaat sektörünün üretim sürecine kanalize edilebilmesi doğrultusunda yönlendirici ve destekleyici bir "Yapı Araştırma Merkezi" kurulmasına yönelik hukuki altyapı hazırlanacak, organizasyonel yapı ve çalışma usulleri belirlenecek.

(Sürecek)

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara