Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

AK Parti olağanüstü kongre hazırlıklarına başladı

Ataş, 'Olağanüstü kongre süreciyle ilgili hazırlıklarımızı bugün hemen başlattık, ekiplerimizi kurduk, görevlendirmelerimizi yaptık.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-28 18:27:32

AK Parti olağanüstü kongre hazırlıklarına başladı

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, partisinin genel merkezinde gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

21 Mayıs Pazar günü AK Parti'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapılacağını belirten Ataş, "Hazırlıklarımızı bugün hemen başlattık, ekiplerimizi kurduk, görevlendirmelerimizi yaptık." ifadesini kullandı.

Mustafa Aktaş, tarihlerin kesinleşmesi için Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) halk oylamasının kesin sonucunu açıklamasını beklediklerini, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasından sonra kongre tarihinin netleştiğini bildirdi.

İl ve ilçe kongreleri yapılmadığı için kongreye mevcut delegelerle gideceklerini anlatan Ataş, "Herhangi bir görev değişikliği varsa onları yeniden gözden geçireceğiz, bunları güncellemiş olacağız. Yedekler yerine geliyor. Çok küçük, ufak tefek değişiklikler olmuş olabilir. Çağrılarımızı, duyurularımızı yapacağız. İnanıyorum ki çok coşkulu, geniş katılımlı şekilde Olağanüstü Büyük Kongremizi yaparız." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ÜYELİĞİ GERÇEKLEŞECEK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partiye üyelik sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ataş, Erdoğan'ın üyeliğini yeniden tesis etmeyi hasretle beklediklerini vurguladı.

Ataş, bununla ilgili programın 2 Mayıs Salı günü parti genel merkezinde gerçekleşeceğini bildirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız buraya teşrif edecekler. Bizim aşağıdaki konferans salonunda düzenlenecek programla üyelik beyannamesini imzalamış olacağız ve partimize üyeliği gerçekleşmiş olacak." ifadesini kullandı.

Programa parti kurucuları, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri, Demokrasi Hakem Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Siyasi Erdem Etik Kurulu üyelerinin davet edileceğini aktaran Ataç, "Sade bir törenle Sayın Cumhurbaşkanımızın üyeliği gerçekleşmiş olacak." dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara