Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AK Parti'nin Uşak mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (3)- 'CHP bir yandan gençlerin siyasete girmesine karşı çıkıyor bir yandan da çocuklara film çevirtip 'hayır' deyin diye reklamlar yapıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Hani gençleri düşünüyordun? Gençlerin önünü açacak değişikliği engellemek için çocukları kullanıyorsun. Yakışır mı'- 'Türkiye'nin yerle bir olduğu, IMF'nin gelip kasamıza el

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-26 15:59:39

AK Parti'nin Uşak mitingi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "CHP bir yandan gençlerin siyasete girmesine karşı çıkıyor bir yandan da çocuklara film çevirtip 'hayır' deyin diye reklamlar yapıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Hani gençleri düşünüyordun? Gençlerin önünü açacak değişikliği engellemek için çocukları kullanıyorsun. Yakışır mı?" dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ekonominin şaha kalkacağını belirten Yıldırım, AK Parti döneminde "Bir Türkiye'yi üç Türkiye" yaptıklarını vurguladı.

Yıldırım, 2001 krizinde 23 bankanın battığını, bir gecede 7 milyar dolar kaybedildiğini ve faizlerin 7 bin 500'lere çıktığı bir dönemin yaşandığını hatırlatarak, "Türkiye'nin yerle bir olduğu, IMF'nin gelip kasamıza el koyduğu o günleri hatırlayın. İşte Türkiye bu günleri bir daha yaşamasın diye, bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmemiz lazım. Buna Türkiye'nin ihtiyacı var. Terörle mücadelede gücümüz artacak. Güçlü hükümet demek, terörün korkulu rüyası demektir. Dün Siirt ve Bitlis'deydim. Ay yıldızlı bayraklar dalgalanıyor, Herkes 'Kahrolsun PKK' diye bağırıyor." dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da kimsenin bayrak çıkarmaya cesaret edemediği, terör örgütünün bütün bölgeyi sindirdiği günlerin geride kaldığına değinen Yıldırım, şu anda vatandaşların Doğu'da da Batı'da da teröre karşı tek yürek olduğunu ve teröristlerin kaçacak delik aradığını anlattı.

Başbakan Yıldırım, yeni sistemle Türkiye'nin dış politikada daha güçlü olacağına işaret ederek, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yatırımların hızlanacağını, üretimin artacağını ve yeni iş imkanlarının ortaya çıkacağını belirtti.

AK Parti'nin arkasındaki en büyük gücün kadınlar olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Bakın Türkiye ekonomik krize girdiğinde en fazla çileyi çeken kadınlarımız, terör saldırısı olursa yine en çok acıyı hanım kardeşlerimiz çekiyor. Türkiye'nin kadınları mutluysa Türkiye de mutludur, ülke de mutludur. Bu anlayışla kadınlarımızın haklarını ve şartlarını iyileştirmek için büyük gayret gösterdik. Ekonomiyi büyüttük, kadınlarımızın iş hayatına, siyaset hayatında, eğitim alanında, sağlık alanında daha fazla görev almasını sağladık." ifadesini kullandı.

- "Şehit annelerini ve eşlerini kutsal emanet olarak gördük"

Yıldırım, sağlıkta dönüşümü gerçekleştirip, hastaneleri modernleştirdiklerini ve yeni hastaneler açtıklarını, sağlık sektöründe çalışanların yarısının da kadın olduğunu bildirdi.

AK Parti olarak kadınların siyasette daha fazla yer alması için ciddi adımlar attıklarına işaret eden Yıldırım, şunları aktardı:

"Şehit annelerini ve eşlerini kutsal emanet olarak gördük ve onlara her türlü desteği sağladık. Engelli yavrularımızın analarına her türlü desteği verdik. Dul kadınlarımızı unutmadık, onlara da destek verdik. Çocukları okusun diye annelere nakit ödemeler yaptık. Bütün bunlar devam edecek. Bunlar bir lütuf değil, bunlar bizim görevimiz. Hanım kardeşlerimizin yüzünü daha da güldürmeye, onların toplumsal hayatımızda, hayatın her alanında daha fazla yer alması için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek."

Yıldırım, 14 yıl boyunca gençlere de çok yatırım yaptıklarına dikkat çekerek, Türkiye'nin her ilinde üniversite açtıklarına işaret etti.

Türkiye genelindeki üniversite sayısını 182'ye çıkardıklarını belirten Yıldırım, "7 milyondan fazla üniversite öğrencimiz var. 2016 yılında Uşak'a üniversite açtık ve spor salonları, yurtlar inşa ettik. Uşaklı öğrencilerimizi her bakımdan destekledik. Başvuran her gencimize burs verdik, kredi verdik." dedi.

- "Milletin gözünün içine bakarak yalan söylüyor"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren anayasa değişikliğinin en fazla gençleri ilgilendirdiğini vurgulayan Yıldırım, "16 Nisan'da değişiklik gelirse 18-25 yaş arasındaki kadın, erkek bütün gençlerimiz oy verecekleri gibi aday da olacaklar, seçilebilecekler. İster belediye başkanı, ister muhtar, ister meclis üyesi, ister milletvekili. Seçen mutlaka seçilmelidir." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, CHP ve HDP'nin değişikliğe var gücüyle karşı çıktığını belirterek, şu görüşlere yerdi:

"CHP bir yandan gençlerin siyasete girmesine karşı çıkıyor bir yandan da çocuklara film çevirtip 'hayır' deyin diye reklamlar yapıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Hani gençleri düşünüyordun? Gençlerin önünü açacak değişikliği engellemek için çocukları kullanıyorsun. Yakışır mı? Dokuz milyon 18-25 yaş arasında gencimiz var. CHP bunları yok sayıyor. 16 Nisan'da sizi yok sayan bu 'hayır'cı zihniyete gereken cevabı gençlerden bekliyoruz. 'Efendim' diyor, '18 yaşında milletvekili olacak, iki yıl sonra ömür boyu emeklilik kazanacak'. Yalan. Var mı böyle bir şey? Emekli olmak için ister cumhurbaşkanı, ister başbakan, ister bakan, ister milletvekili, ister Bağkur'lu, ister bir yerde işçi, ister memur ol en az 25 sene çalışmak gerekiyor. Yetmez, 25 sene primini de ödeyeceksin. Yetmez, şimdi yaş da var, eğer 25 sene 45 yaşında dolarsa 20 sene de bekleyeceksin öyle maaş alacaksın. Bütün bunları biliyor, biliyor da bile bile milletin gözünün içine bakarak yalan söylüyor."

- "Bunlar çağ dışı"

Değişikliğin ardından "seçilecek gençlerin askerlikten muaf olacakları" yönündeki söylemlerin de doğru olmadığını belirten Yıldırım, bir gencin 18 yaşında milletvekili seçilmesi durumunda beş sene milletvekilliğinin ardından 23 yaşına geleceğine dikkati çekti. Yıldırım, "30'a kadar zaten erteleme var. Üniversiteye gidenler ne yapıyor? Erteliyor. Bu da aynı. Burada da yalan söylüyor." dedi.

Anayasa değişikliği ile seçilme hakkı kazanacak 9 milyon gencin yarısını kızların oluşturduğuna işaret eden Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Onları hiç saymıyor. Onların askerlik derdi yok. Ama onları da hiç dikkate almıyor. Sizi saymıyor, bu adam, yok sayıyor, yok. Kafasında size yer yok. Kızlarımıza kafasında yer yok. Bunlar çağ dışı, çağ. Bunlar 50 öncesi. Bunların modeli daha eski. Anayasa 82 model, bunlar 1930 model. Bu zihniyetle bir yere gidilmez. Gençler 18 yaşında evleniyor, yuva kuruyor, ehliyet alıyor, erkek gençlerimiz 20 yaşında askere gidiyor, ülkelerini korumak için 15 Temmuz'da meydanlara iniyor, alçaklarla mücadele ediyor, bayrağı yere düşürmüyor ve sıra seçilmeye gelince Sayın Kılıçdaroğlu, 'Olmaz' diyor, 'Gençler bu işe bulaşmasın. Biz varken gençlere ne lüzum var canım, ölene kadar biz idare ederiz'. Bu kadar bencillik olur mu? Olmaz."

Başbakan Yıldırım, gençlerin gereken cevabı vereceğine yönelik inancını aktararak, gençlerin haklarına sahip çıkacağını söyledi.

- "Bozuk plağa döndü"

CHP'nin anayasa değişikliğine "hayır" dediğini anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Olur, CHP yöneticileri diyebilir ama niçin 'Hayır' dediğini anlayan yok. Ben anlamadım, bir ay oldu bir şey anlamadım. Çünkü neyi değiştiriyoruz, Mecliste bunlar kavga ettikleri, oraya buraya saldırdıkları için ne değişiyor bunu okuma fırsatı bulamadılar, okumamış adam. Değişikliğin ne getirdiğini ne getirmediğini inanın ki bilmiyor. Yalan, dolan. Aynen bozuk plağa döndü, bozuk plak gibi, dönüyor dönüyor aynı şeyler. Bir bozuk saat bile günde iki sefer doğru söyler, bunlar bozuk saati bile aratmaya başladılar. Bugün bu CHP, 1950'den beri 67 yılda tek başına iktidar olmadı. Ancak darbelerin arkasından bir fırsat bulursa iktidarın bir tarafından tutundu. Dolayısıyla bunların ülkeyi yönetme tecrübesi, bilgisi yok. Bunların sırtında yumurta küfesi de yok, atıp duruyorlar. Aynen benim rahmetli babaannemin lafı gibi, 'Üfle evladım üfle, kaval elin yel Allah'ın.' Üfle bakalım, bu da üflüyor, ha babam üflüyor. Bunlar hiç sorumluluk almadılar, bizim karşılaştığımız sorunların onda birini görseydi kaçacak yer ararlardı."

Geçmişte yaşanan hastane, ilaç kuyruklarını hatırlatan Yıldırım, "Şimdi kalkmış salon salon geziyor, salonlardan çıkmıyor. Gel meydana kardeşim, meydana gel. Her gün akla, hayale gelmeyen iddialar. Maksat kafa karıştırmak" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, bir anamuhalefet partisi liderinin ağır olması gerektiğini, çünkü anamuhalefet partisinin iktidara hazırlanan parti anlamına geldiğini belirterek, "Bu kadar yeğlik olma biraz ağır ol, ağır." ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Haber Ara