Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

AK Parti'nin Tunceli mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (1)'(Dersim olayları) Şimdi o günlerle yüzleşmek için 'Gelin bu ayıbı kaldıralım, geçmişin acılarını saralım' diye ana muhalefet partisine, onun Genel Başkanına, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bir öz eleştiri yap, Dersim'i, Dersim'de yaşanan o vahşeti tekrar bir öz eleştiriyle bu ülkenin gündemine getirelim' dediğimizde, adını bile anmaktan korkuyor'- 'Geçmişte

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 14:55:24

AK Parti'nin Tunceli mitingi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Dersim olaylarıyla ilgili, "Şimdi o günlerle yüzleşmek için 'Gelin bu ayıbı kaldıralım, geçmişin acılarını saralım' diye ana muhalefet partisine, onun Genel Başkanına, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bir öz eleştiri yap, Dersim'i, Dersim'de yaşanan o vahşeti tekrar bir öz eleştiriyle bu ülkenin gündemine getirelim' dediğimizde, adını bile anmaktan korkuyor." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince DSİ İl Müdürlüğü önünde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Mitinge katılan vatandaşlara, "Büyük Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açacak mıyız? Türkiye'nin 2023 hedeflerine, aydınlık hedeflerine yürümeye hazır mıyız?" sorularını yönelten Yıldırım, vatandaşların "Evet" yanıtı üzerine, "Hızır yoldaşınız olsun" ifadesini kullandı.

Ülkede Alevi'si, Sünni'si, Türk'ü, Kürt'ü herkesin kardeş olduğunu ve ülkenin herkese yeteceğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın hepsi birinci sınıftır. Türkiye'de ikinci sınıf vatandaş yok, hiçbir zaman da olmadı. Tek bir insanımızın gönlünün kırılmasına, halkının zayi olmasına asla izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Geçmişte birçok haksızlıklar, birçok yanlışlar oldu, bunu biliyoruz. Bu topraklar en iyi bilendir. Dersim olaylarının bu topraklarda yaşayan insanlara ne kadar büyük acılar yaşattığını biz bilemeyiz ama bizim dedelerimiz yaşadı, bizim büyüklerimiz yaşadı. Biz diyoruz ki 'bizden sonrakiler yaşamasın.' O günün tek parti yönetimi Cumhuriyet Halk Partisi, 'Dersim bir çıban başıdır' dedi. Bütün buradaki vatandaşlarımızı yok ettiler, acımasızca üzerilerine bombalar yağdırdılar, yaşlarını büyütüp idam ettiler. Şimdi o günlerle yüzleşmek için 'Gelin bu ayıbı kaldıralım, geçmişin acılarını saralım' diye ana muhalefet partisine, onun Genel Başkanına, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bir öz eleştiri yap, Dersim'i, Dersim'de yaşanana o vahşeti tekrar bir öz eleştiriyle bu ülkenin gündemine getirelim' dediğimiz de adını bile anmaktan korkuyor."

Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek, CHP Genel Başkanının Karabulut olan soyadını, Kılıçdaroğlu olarak değiştirdiğini anımsattı.

- "Kalkınmış bir Türkiye'nin inşası için bir adım atıyoruz"

Tunceli'de CHP'ye gönül vermiş vatandaşlara sonuna kadar sevgi ve saygılarının olduğunu ifade eden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"16 Nisan'da sevgili kardeşlerim bir seçim yapmıyoruz, partiler seçime girmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti olarak seçimlere girmiyoruz. Ne yapıyoruz? Ülkenin, milletin, gençlerin, kadınların geleceğini daha güzel, daha aydınlık, daha fazla kalkınmış bir Türkiye'nin inşası için bir adım atıyoruz. O yüzden buradan sesleniyorum, burası benim topraklarım, ben bu topraklarda gözümü dünyaya açtım. Munzur Dağı'nın kuzeyinde biz, güneyinde Tunceli var. Biz komşuyuz, kardeşiz. Alevi kültürüyle yaşamış, o iklimden gelmiş hoşgörüyü bilen bir kardeşinizim. Adım bile onu ithaf ediyor. Onun için Tunceli'de yaşayan Alevi, Sünni bütün kardeşlerime diyorum ki, gün bir olma zamanıdır, iri olma zamanıdır, diri olma zamanıdır, birlikte Türkiye olma zamanıdır."

- "Bütün ret ve inkar politikalarını sona erdirdik"

Hangi partiye gönül verirse versin herkesin, Türkiye'nin geleceği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefi için bir ve beraber olması gerektiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"80 milyon vatandaşımızın hepsini, aynı muhabbetle sevdik. Her rengini, her mezhebini, her meşrebini zenginliğimiz olarak gördük. Bütün ret ve inkar politikalarını sona erdirdik. Ayrıca milyonlarca sığınmacıyı bağrına basan Türkiye, önce kendi vatandaşlarıyla bütünleşmeseydi bugün dünyanın vicdanı haline gelmezdi. Türkiye'nin hiçbir evladını kaybetmeye asla rızamız olamaz. Tek bir insanımızı terör örgütlerine, cinayet şebekelerinin insafına bırakmayacağız. Herkes, her vatandaşımız siyaset yoluyla kendini ifade edecek. Bu topraklarda kardeş kavgasına, Dersim vahşetine, o acılara izin vermeyeceğiz. Dersim'e bu acıları yaşatanları da tarih sorgulayacak."

(Sürecek)



VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara