Dolar

32,5214

Euro

34,8534

Altın

2.428,24

Bist

9.645,02

AK Parti'nin Samsun mitingi

AK Parti'nin Samsun mitingi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 21:23:56

AK Parti'nin Samsun mitingi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ordu'da havalimanı açtık, Samsun ile Ordu'yu hava yolunda kardeş kıldık. Bu iki şehri hızlı tren hattıyla da demir yolunda da kardeş kılacağız. Hiç merak etmeyin Ankara-Samsun hızlı tren hattını da mutlaka yapacağız" dedi.

Davutoğlu, partisince Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, iş kurmak isteyen genç çiftçilere 30 bin lira karşılıksız destek vereceklerini belirtti.

Kadınlara seçim öncesinde söz verdiklerini, kanun çıkardıklarını hatırlatan Davutoğlu, "Doğum hediyesi veriyoruz. İlk çocuğa 300 lira, ikinci çocuğa 400 lira, üçüncü çocuğa 600 lira yardım sözünü vermiştik. Şu ana kadar 273 bin 842 kadınımıza, annemize doğum hediyesi verdik" diye konuştu.

Kadınların doğumdan sonra ilk çocukta 2, ikinci çocukta 4, üçüncü çocukta 6 ay hiç çalışmadan tam ücret alacağını vurgulayan Davutoğlu, doğum izninden sonraki dönemde yarı zamanlı olarak tam ücret alacağını söyledi.

Çocuklara ilkokulda, ortaokulda, lisede kitapları bedava verdiklerini, üniversitede ise yurt ve burs imkanı sağladıklarını, işini kurmak isteyenlere de para, kredi ve hibe verdiklerini anlatan Davutoğlu, çalışırken ise asgari ücretini yükseltip en iyi standartları oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı. Davutoğlu, onurlu bir hayat yaşamaları için emekliliklerin de taleplerinin karşılandığını ifade etti.

- "Hedefimiz bu yıl sonuna kadar 12 bin 170 yurt kapasitesine ulaşmak"

Davutoğlu, 7 Haziran öncesinde Samsun'a gelerek bazı sözler verdiklerini, sözlerinin arkasında olduklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Samsun'a 14,3 milyar lira tutarında yatırım yaptık, ihracat rakamı 38 milyonken şu anda 466 milyon dolar. 3 bin 456 derslik, 7 hastane, 22 sağlık merkezi ve sağlık evi, 50 taşkın koruma tesisi, 7 atık su arıtma tesisi, 67 spor tesisi kazandırdık. Yurtlarımızdaki yatak kapasitesini Samsun'da 4 bin 272'den 10 bin 766'ya çıkardık. Hedefimiz bu yıl sonuna kadar 12 bin 170 yurt kapasitesine ulaşmak. Konut sayısında 7 bini aştık. 183 kilometre Samsun'da bölünmüş yol yaptık. Samsun'u, Amasya'ya, Çorum'a, Ordu'ya, Sinop'a, Ankara'ya bölünmüş yollarla bağladık."

2003'te Samsun'a doğalgaz getirdiklerini, 11,7 milyon fidan diktiklerini belirten Davutoğlu, Ladik Derinöz ve Vezirköprü Barajını yaptıklarını, Bafra ve Atakum yüzme havuzlarını tamamladıklarını, Samsunlu çiftçilere 13 yılda 1,3 milyar lira destek verdiklerini söyledi.

- "2017'de 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarını Samsun'da yapacağız"

Davutoğlu, gelecek günlerde 12 sağlık tesisi, 900 yataklı şehir hastanesi, 1 atık su arıtma ve 30 taşkın koruma tesisi, 19 Mayıs Dağ Köy Barajını yapacaklarını belirterek, Ladik İbi ve Havza Ovası Sulamaları, 30 spor tesisi, 2 organize sanayi bölgesini hayata geçireceklerini kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, Tekkeköy'de ise 33 bin 919 seyirci kapasiteli stadyum inşa ettiklerini dile getirdi. İlkadım ilçesini de kapsayan 2 bin konut yaptıklarını hatırlatan Davutoğlu, Samsun'da geri kalmış kötü yapılaşmadan eser bırakmayacaklarını vurguladı.

Samsun Batı Çevre yolunun da bölünmüş yol olarak bitirileceğini ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Samsun'u, gençlik alanı olduğu için sporda cazibe merkezi yapıyoruz. 2017'de 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarını burada yapacağız. Tarımsal sulama ve dere ıslahı çalışmalarını hızla devam ettireceğiz. Organize Sanayi Bölgesini daha da geliştirerek işlevsel hale getireceğiz. Tekkeköy Lojistik Merkezi ile Samsun'u Karadeniz'in lojistik üssü yapacağız.

Bafra'da iş ve ihracat geliştirme merkezi kuruyoruz. Yeşil Yol Projesiyle Samsun'dan başlayıp Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin'e kadar yaylaları birleştireceğiz. Ordu'da havalimanı açtık, Samsun ile Ordu'yu hava yolunda kardeş kıldık. Bu iki şehri hızlı tren hattıyla da demir yolunda da kardeş kılacağız. Hiç merak etmeyin Ankara-Samsun hızlı tren hattını da mutlaka yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun."

Davutoğlu, 2002'den beri istikrarla büyüyen bir Türkiye olduğuna dikkati çekerek, 7 Haziran'da birilerinin AK Parti iktidarlarının devam etmeyeceğini zannettiğini söyledi.

Hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ettiklerini aktaran Davutoğlu, "Onlar anayasal seçim hükümetine bile katılmayı reddedip bu ülkenin meselelerine sahip çıkmada bizi yalnız bıraktılar ama biz tek başımıza olsak da tek başına AK Parti olarak kalsak da bu ülkeyi sahipsiz bırakmadık, bırakmayacağız" diye konuştu.

- Mitingden notlar

Başbakan Davutoğlu, mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na parti otobüsüyle geldi. Yol boyunca vatandaşları selamlayan Davutoğlu, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı.

Davutoğlu, platformdan vatandaşları selamladı. Davutoğlu'nun konuşması sık sık "Samsun seninle gurur duyuyor", "Ak gençlik seninle" şeklindeki slogan ve tekbirlerle kesildi.

Konuşmasının ardından boynuna Samsunspor'un atkısı takılan Davutoğlu, vatandaşlara karanfil ile Samsunspor atkısı dağıttı.

Beyaz ve turuncu balonlarla süslenen miting alanında, "Osmanlı'nın Torunu, Ahmet Davutoğlu, Samsun'a Hoşgeldin", "Sayın Başbakanım Şehrimize Hoşgeldiniz", "İlk Günkü Aşkla Hep Birlikte" ve Samsun milletvekili adaylarının fotoğraflarının yer aldığı pankartlar asıldı.

Ayrıca, mitingin yapıldığı alandaki bir binada, dev Türk Bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun pankartları yer aldı. Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla miting alanını dolduranlar, seçim şarkıları eşliğinde halay çekti.

AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun milletvekilleri ve milletvekili adayları da katıldı.

(Bitti)

Haber Ara