Dolar

32,5156

Euro

34,7928

Altın

2.420,62

Bist

9.711,55

AK Parti'nin Samsun mitingi

AK Parti'nin Samsun mitingi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 19:56:20

AK Parti'nin Samsun mitingi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çocuklarımız, gençlerimiz, bu özgür ülkede bugün geleceğe umutla bakıyorsa, yanan o ilk meşalenin ışığı vatan sathını aydınlattığı için bu meşale Samsun'da yakıldı, ilelebet bu topraklar hür ve özgür olacaktır" dedi.

Davutoğlu, partisinin Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendiği mitingde vatandaşları hitap etti.

"İstiklalin ve istikbalin meşale kenti" olarak nitelendirdiği Samsun'u ve ilçelerini selamlayarak konuşmasına başlayan Davutoğlu, Samsun Balıkçı Barınağı'na gittiğini belirterek, balıkçılarla "vira bismillah" dediğini, şimdi ise "haydi bismillah" dediğini söyledi.

Ezan okunması nedeniyle konuşmasına ara veren Davutoğlu, tekbir getirilmesi üzerine "Allah bu meydanlardaki tekbirleri de minarelerdeki tekbirleri de bu vatandan hiç eksik etmesin" temennisinde bulundu.

Seçim çalışmalarını "haydi bismillah" diyerek Samsun'dan başlatmaya karar verdiklerini söyleyen Davutoğlu, Samsunluların kendilerini hiçbir zaman utandırmadığını belirterek teşekkür etti.

Samsun'daki uzun ırmakları milletin uzun şanlı tarihine benzettiğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Milletim de tarih boyunca gittiği her yere bolluk bereket götürmüştür" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Samsun'un tarihin sembol şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

Meydanda "Samsun, seninle gurur duyuyor" sloganları atılınca Davutoğlu, "Siz 1 Kasım'ın meşalesini şimdiden yakmışsınız. 1 Kasım'ın meşalesini yakmaya hazır mıyız? 1 Kasım'da yeniden 'tek başına AK Parti iktidarı' demeye hazır mısınız? İşte istiklalimizin meşalesinin, istikbalimizin meşalesinin bağladığı bu aziz şehirdeyiz. İstiklal mücadelemizin ilk adımlarının atıldığı noktadayız" diye konuştu.

- Ak beyannamede ak gençlerin yeri

"AK Gençlik seninle" sloganları üzerine Davutoğlu, kendilerinin de AK Gençlikle beraber olduklarını söyledi. AK Gençlikle yürümenin güzel olduğunu vurgulayan Davutoğlu, hem AK Parti'nin AK Gençliğine, hem bütün ülkenin ak gençlerine birçok yenilikler getireceklerini belirtti.

Gençlere yapılacak yenilikleri miting alanında paylaşacağını dile getiren Davutoğlu, "Ak beyannamemizin, ak sayfalarının en parlak köşeleri ak gençliğe, gençlerimize ayrılmıştır" dedi.

"İstikbalimizin, özgürlüğümüzün temeli olan aziz Samsunlular" diye seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu nedenle meşaleyi yeniden Samsun'dan yakmaya karar verdiklerinin altını çizdi.

Samsun'un 19 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal'in gelişiyle istikbal ve istiklal meşalesinin yakıldığı şehir olduğunu kaydeden Davutoğlu, buradan atılan adımların ülkenin her yöresine gittiğini anlattı.

O dönem istikbal ve istiklal yürüyüşü olmasaydı Türkiye'nin başka milletler gibi bir dönem sömürü ve işgal altında yaşamak durumunda kalabileceğini ifade eden Davutoğlu, bugün Türkiye'de insanların özgürce yaşayabiliyorsa bunda Samsun'dan başlayan hareketin rolü olduğuna dikkati çekti.

- "(Haydi bismillah) demeye var mısınız"

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeniden öncü olmaya var mısınız Samsunlular? Yeniden bu sefer kalkınan, büyüyen Türkiye'nin meşalesini yakmaya var mısınız? 'Haydi bismillah' diyerek ilk adımı atmaya var mısınız? İşte çocuklarımız, gençlerimiz, bu özgür ülkede bugün geleceğe umutla bakıyorsa, yanan o ilk meşalenin ışığı vatan sathını aydınlattığı için bu meşale Samsun'da yakıldı, ilelebet bu topraklar hür ve özgür olacaktır. Bu millet hep başı dik olacaktır. Bu ilk adımın hatırasını her yıl 19 Mayıs günü kutluyor, yad ediyoruz."

Bu nedenle Samsun'un özgürlük ve gençlik demek olduğuna işaret eden Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, Samsun'dan çıkmasının tesadüf olmadığını kaydetti.

Samsun'un her zaman dik, genç, harekete, binlerce bayrakla yürümeye hazır olduğunu anlatan Davutoğlu, "Bu aziz gençlerimiz, bizim için çok değerli. Çünkü Türkiye'yi onlar her geçen büyüyen yeni hedeflere taşıyacaklar" diye konuştu.

Ali Fuat Başgil'i Samsun'un çıkardığı bir yiğit, bir bilim adamı olarak nitelendiren Davutoğlu, bugünün gençlerine çok şey ifade ettiğine inandığı Başgil'in Samsun'da yaktığı meşalenin yanmaya devam ettiğini belirtti.

İstiklalin, istikbalin ve demokrasinin bu meşale şehrinde 1 Kasım yürüyüşü için yeni bir meşale yaktıklarını vurgulayan Ahmet Davutoğlu, "Samsun'dan yeni bir demokrasi şölenine var mısınız Samsunlular, var mısınız? 1 Kasım'da bir demokrasi meşalesi yakmaya ve bu demokrasi meşalesiyle Türkiye'yi aydınlatmaya var mısınız" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu, Ali Fuat Başgil'e de rahmet diledi.

(Sürecek)

Haber Ara