Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

AK Parti Kahramanmaraş mitingi

AK Parti Kahramanmaraş mitingi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 18:50:57

AK Parti Kahramanmaraş mitingi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkoğlu Lojistik Merkezi Projesiyle Maraş, Güneydoğu'dan Akdeniz'e demiryolu taşımacılığının kalbi olacak. Sadece bu da değil inşallah Kahramanmaraş'a hızlı tren de geliyor" dedi.

Davutoğlu, partisinin Müftülük Meydanında düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş'a 13 yılda 14 milyar lira yatırım ve destek sağladıklarını aktaran Davutoğlu, kentin ihracat rakamının 110 milyon dolar iken 906 milyon dolara çıktığını belirtti.

Başbakan Davutoğlu, "404 okul, aralarında 400 yataklı Necip Fazıl Hastanesi'nin de olduğu 58 sağlık tesisi, 76 taşkın koruma tesisi, 32 gölet ve sulama tesisi, 30 spor tesisi, 4 adalet sarayı, 2315 konut inşa ettik. Kahramanmaraş'a 226 kilometre bölünmüş yol yaptık" diye konuştu.

Kahramanmaraş Göksun yoluna 6 tünel yaptıklarını anlatan Davutoğlu, bu tünellerin üçünü açtıklarını, diğerlerini de en kısa sürede açacaklarını kaydetti.

Kentteki çiftçilere 13 yılda 1,1 milyar lira nakit tarımsal destek verdiklerine işaret eden Davutoğlu, 172 milyon fidan dikildiğini ifade etti.

Ayvalı ve Klavuzlu barajlarının inşa edildiğini de anımsatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"2006'da doğalgazı getirdik. 3508 konut, 18 taşkın koruma tesisi, 7 spor tesisi, 35 gölet ve sulamayı da şu anda yapıyoruz, en kısa sürede tamamlayacağız. İki büyük barajımızın yanına Adatepe barajını da ekliyoruz. Ayrıca 7 baraj daha inşa ediyoruz, Maraş'ın bereketine bereket katacağız inşallah. Sır barajının olduğu yere Büyükşehir Belediyemiz eliyle oradaki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için bir arıtma tesisi yapıyoruz, aralarında 500 yataklı sağlık kampüsününde olduğu 16 yeni sağlık tesisi yapacağız. Maraş'ta okumak isteyip bu güzel şehre gelmiş gençler için 3 bin kişilik bir yurt yapıyoruz. Maraş'ın ihtiyacı olan 3 Organize Sanayi Bölgesi projemizde hızla devam ediyor."

Kahramanmaraş Biberi İş Kümesi projesini hayata geçirileceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şehirdeki biber üreticilerinin dünya standartlarını yakalayacağına dikkati çekti.

Başbakan Davutoğlu, "Türkoğlu Lojistik Merkezi Projesiyle Maraş, Güneydoğu'dan Akdeniz'e demiryolu taşımacılığının kalbi olacak. Sadece bu da değil inşallah Kahramanmaraş'a hızlı tren de geliyor. Adana- Antep hattı Nurdağı'ndan Kahramanmaraş'a ulaşacak. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

1 Kasım'a az bir sürenin kaldığını hatırlatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birileri yine kumpas, komplo tuzak peşinde. Bulanık, puslu, sisli bir hava oluşturmak, sandıkta tecelli edecek, milli iradeye gölge düşürmek istiyorlar. Güneydoğu'da ayrı İstanbul'da ayrı provokasyonlar düzenliyorlar. Saldırıyorlar, halka ayrı, medyaya ayrı provokasyonlar düzenliyorlar. Seçim yaklaşırken Türkiye'nin fotoğrafını dünyada yaralamak için, demokrasiye ifade özgürlüğüne gölge düşürmek istiyorlar, bu oyunu da milletimiz 1 Kasım'da bertaraf edecek inşallah. Türkiye AK Parti ile güzel günler görecek, mutlu yarınlara ulaşacak."

(Sürecek)

Haber Ara