Dolar

32,5905

Euro

34,8104

Altın

2.498,82

Bist

9.437,79

AK Parti Kahramanmaraş Mitingi

AK Parti Kahramanmaraş Mitingi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 18:47:21

AK Parti Kahramanmaraş Mitingi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu kaldırdıklarını, böylece 251 bin küçük işletmenin bundan istifade edeceğini belirtti.

Davutoğlu, partisinin Müftülük Meydanı'nda düzenlediği mitingdeki konuşmasında, AK Parti olarak çiftçilere yönelik yaptıkları düzenlemeleri anlattı.

Alandakilere seslenen Davutoğlu, "1 Kasım'da bizi kimseye muhtaç etmeyin, desteğinizi arkamıza verin" çağrısında bulundu.

Ahmet Davutoğlu, gençleri geleceğin istikbali olarak gördüklerini belirterek, iş kuranlara yönelik yaptıkları düzenlemeleri çok önemsediklerini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, eskiden kendisini en mutlu edenin; gençlerle bir araya geldiği sınıf odaları olduğunu, şimdi de gençlerle beraber bulunduğu siyaset meydanları olduğunu söyledi.

Gençlerin hayata atılma süreçlerine yakinen müdahil olduğunu aktaran Davutoğlu, onlara bütün imkanlarla en iyi şekilde hayata atılmalarını sağlayacakları sözünü verdi.

Davutoğlu, Samsun mitinginde 19 yaşındaki Emre Arslan isimli bir gençle arasındaki diyaloğu da aktardı.

Bu arada kendisini dinlemeye gelen gençlerin öz çekim taleplerini kabul eden Davutoğlu, konuştuğu kürsüden telefonla meydandakilerle öz çekim yaptı.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti olarak bütün toplumsal kesimlere mesajı olan ve yediden yetmişe toplumun tamamını kucaklayan yegane parti olduklarını söyledi.

- "30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği sağlayacağız"

Vilayetler arasında hiçbir bölgecilik ayrımı yapmayan, gencine emeklisiyle birlikte sahip çıkan tek parti olma özelliğine sahip olduklarını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"1 Kasım sonrası gerçekleştireceklerimiz için de aynı anlayışla hareket ettik. Her kesime, herkese sözümüz var. Esnafımıza da sözlerimiz var. Basit usulde vergilendirilen esnafımızın yıllık 8 bin Türk Lirası'na kadar olan kazancından vergi almayacağız. Esnafımıza 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği sağlayacağız. Endüstri ve organize sanayi bölgelerinde arsa maliyetlerini düşüreceğiz. Şimdi hepiniz için devrim mahiyetinde bir adım atıyoruz. Emek yoğun sektörlerde talep halinde sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslim fabrika inşa edeceğiz. Yani bir esnafımız, girişimcimiz 'Şöyle bir projede, şu kadar kardeşimizi çalıştıracağım' derse ona anahtar teslim fabrika vereceğiz. Yüzde 6 oranındaki işveren sigorta primi indiriminde 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu kaldırıyoruz, böylece 251 bin küçük işletme bundan istifade edecek."

Davutoğlu, kadınlara yönelik yaptıkları düzenlemelere de değinerek, bütün annelere doğum hediyesi vermeye başladıklarını, geçen hafta itibarıyla rakamların 285 bini aştığı bilgisini verdi.

Kadınların iş kurmasını kolaylaştırdıklarını ifade eden Davutoğlu, kadın girişimcilere 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verdiklerini vurguladı.

Davutoğlu, kadına karşı şiddetle mücadeleyi 78 milyonla sürdüreceklerini aktardı.

Başbakan Davutoğlu, alandaki erkeklere "Kadınlara karşı uygulanan şiddetle mücadeleye var mısınız? Kadınlarımıza el kaldırana haddini bildirecek misiniz? Evimizde, mahallemizde, kadınlarımıza, kızlarımıza sadece muhabbetle davranmaya var mısınız? Kim onlara el kaldırırsa onların haddini bildirecek misiniz?" şeklinde seslenerek, kadına karşı şiddetle mücadele için söz aldı.

(Sürecek)

Haber Ara