Dolar

32,3640

Euro

34,9634

Altın

2.324,41

Bist

9.079,97

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 14:46:46

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "23 Temmuz'da bütün güvenlik birimlerini toplayıp bir Güvenlik Zirvesi yapma ihtiyacı hasıl olduğunda şunu gördük, birileri piyonları sahneye sürüyor. Onun üzerine karar verdik. 'Piyonlar değil, arkasındaki şahlar, vezirler hedef edilecek' dedik ve o gece eş zamanlı olarak PKK'nın merkezlerine, DAEŞ'e ve DHKP-C'ye operasyon yapma kararı aldık" dedi.

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez'inde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Şehitlerin acısını yüreğinde hissettiğini ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Şehitlerimizin acısı yüreğimizdedir, bugün de verdiğimiz şehitlerin acısı yüreğimizdedir ama gelecek nesillerin huzur bulması için bazen hepimizin fedakarlık yapması gereken dönemler olur. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta yüz sene önce olduğu gibi. O cenazede 'yüz sene önce Çanakkale ve Sarıkamış'a atıfta bulundum' diye ertesi gün bazı muhalif gazeteler, 'İstiklal Şehitleri'nden niye bahsetmediniz' diyor. Yüz sene önce 1915'e atıfta bulunuyorum aradıkları İstiklal Şehitlerimizin her biri yüreğimizin paresidir, onlar bizim başımızın tacı, dualarımızın merkezidir. Bu salondaki herkesin İstiklal Savaşı'nda verdiği şehit akrabası vardır, benim de var. Biz şehitlerin bu mirasına sahip çıktık, çıkmaya da devam ederiz.

Nitekim bu sefer PKK üzerinde eş zamanlı olarak, hem DAEŞ hem PKK üzerinde yapabileceğimiz çalışmalar yürürken, üçüncü maşa devreye çıktı. Suruç'ta katledilen bir vatandaşımızın cenazesini bahane ederek İstanbul sokaklarında yüzleri maskeli ve silahlı şekilde gösteri yapmaya kalktılar. O zaman yavaşça zihnimizde aylardır zaten her türlü senaryoya hazırlıklı olan güvenlik birimlerimize gerekli hazırlıkları yapma talimatı verdim ama bardağı taşıran son damla; bir gün sonra 22 Temmuz'da bir sabah erken bir vakitte, İçişleri Bakanımızın araması ile geldi; iki polisimiz Ceylanpınar'da gece uyurken enselerinden vurularak şehit edildiler. Hani dün şimdi hala TBMM kürsüsüne çıkıp barıştan bahseden HDP sözcüleri var ya önce onun hesabını versinler, verecekler. Hani 'çatışmasızlık' diyerek göz boyayan bir dil kullananlar var ya doğru, o polislerimiz çatışacak vakit dahi bulamadan şehit edildiler. Çatışmasızlıktan anladıkları buysa önce neyi konuşacağımızı, hangi terminolojilerden konuşacağımıza karar verelim."

-"Sanki birileri piyonlarını birer birer sahneye sürüyor"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, yapılan eylemlerin arkasında PKK'nın olduğunun telsiz konuşmaları ile ispatlandığını bildirdi.

Birilerinin piyonları sahaya sürmeye başladığını söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün sabah bir taraftan şehitlerimizin acısını yüreğimizde taşırken, diğer taraftan 'acaba başka bir komplo, başka bir suikast var mı, hani birileri bir oyun mu oynuyor' diye istihbarat birimlerimize araştırma talimatı verdim. Gelen cevap şuydu; PKK'nın telsiz konuşmalarına açık bir şekilde hem bu saldırı üstleniliyor hem de bu talimatın onlar tarafından verildiği ortaya konuyor.

Ortada bir mesaj var, demek istedikleri şu; 'biz gelir çatışmasızlık görüntüsü altında dahi kamu görevlilerini bulundukları yerde öldürebiliriz.' Aynı gün PKK hareket geçti. Ondan bir gün önce eş zamanlı olarak bu sefer aynı gün içerisinde dağ karakolunda, sınırda, DAEŞ askerimizi şehit etti. Sanki birileri piyonlarını birer birer sahneye sürüyor. Yine Diyarbakır'da kaza ihbarı, düşünün bir trafik polisine kaza ihbarı geliyor, görev yapmak için oraya gidiyor. Diyarbakırlı'ya hizmet için gidiyor. Oradaki vatandaşımıza hizmet etmek için gidiyor ve kaza ihbarı bir pusu, orada uzun namlulu silahlarla polisimiz şehit ediliyor.

Tabloyu, hepsini bir araya getirdiğimizde, 23 Temmuz'da bütün güvenlik birimlerini toplayıp bir Güvenlik Zirvesi yapma ihtiyacı hasıl olduğunda şunu gördük, birileri piyonları sahneye sürüyor. Onun üzerine karar verdik. 'Piyonlar değil, arkasındaki şahlar, vezirler hedef edilecek' dedik ve o gece eş zamanlı olarak PKK'nın merkezlerine, DAEŞ'e ve DHKP-C'ye operasyon yapma kararı aldık. O gece saat 03.00'te sınırımıza yakın bütün DAEŞ karargahları, sığınakları, barınakları, toplanma merkezleri tasfiye edildi. Aynı o gece saat 23.00'te de bir sonraki cumayı cumartesiye bağlayan gece, bu sefer hem DAEŞ mevzilerine dönük operasyon devam etti hem de Kandil başta olmak üzere Kuzey Irak'taki bütün PKK üsleri, barınakları, karargahları, toplanma yerleri, Türkiye'ye karşı plan yapılan ne kadar sığınak, mağara varsa hepsine dönük eş zamanlı operasyon başlatıldı, üç ayaklı. Madem birileri üç maşalı, üç hedefli, Türk demokrasisinin, Türkiye'deki kamu düzeni ve Türkiye'nin itibarını hedef almıştı, biz de üç ayaklı bir operasyonu, üç maşaya ve arkasındaki güçlere dönük başlattık. Suriye'de DAEŞ, Kuzey Irak'ta PKK ve Türkiye'nin bütün illerinde bu örgütlerin şehirlerindeki unsurlarına dönük emniyet operasyonları başladı. Şu ana kadar 39 ilde 1302 zanlı bu üç örgütten gözaltına alındı, çok sayıda tutuklamalar gerçekleştirildi."

Davutoğlu, "Biz Türkiye'de bir daha hiç bir şekilde güvenlik tedbirleri alma ihtiyacı olmayan, demokratik bir yapının ortaya çıkmasını isterdik ama birileri kaos oyunu oynarsa, arkasından gelecek otoriteleşme eğilimine karşı biz kamu düzenini savunuruz. Birileri otoriteleşmeye yönelirse o otoriteleşme eğilimlerine, cuntalaşmaya, vesayete karşı da özgürlükleri savunuruz" diye konuştu.

-"Haddini bilemez eş başkan..."

Ahmet Davutoğlu, Suruç saldırısı sonrasında parti liderlerine çağrıda bulunduğunu hatırlatarak, "Dedim ki gelin, 4 parti liderleri ortak bir deklarasyona imza atalım. Hep beraber, terör nereden gelirse gelsin, hangi kaynaktan beslenirse beslensin, Türkiye'de demokrasiyi savunan parti liderlerinin aynı anlayışla yan yana durduklarını gösterelim. CHP Genel Başkanı dışında buna olumlu cevap veren olmadı. Özellikle de HDP, tahrik edici bir üslupla buna karşı, AK Parti'yi, IŞİD ile işbirliği yapmakla suçlayan açıklamalara devam etti" dedi.

"Şimdi haddini bilmez bu eş başkanlardan biri 'bütün bu oyunlar Saray gladyosunun eseridir' diyerek tekrar Cumhurbaşkanımıza hakaret, Cumhurbaşkanlığı makamına yine hakaret etmeye cüret ediyor" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Buradan sesleniyorum; Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı makamı da bütün makamlar da anayasal sistem içerisinde yüce bir görev ifa etmektedir. Ama sizler terör gladyosunun unsurlarısınız, terör gladyosunun...

PKK'nın soğuk savaş döneminde kimler tarafından kullanıldığını biz iyi biliriz. Niçin kullanıldığını da iyi biliriz. Marksist-Leninist-Stalinist yaklaşımlarla Türkiye'yi nereye götürmek isteyenler tarafından kullanıldığını iyi biliriz. PKK'nın Lübnan'da ASALA ile nasıl iş birliği yaptığını da biz iyi biliriz. ASALA terörünün bitmesi ile PKK terörünün nasıl başladığını da biliriz. PKK'nın hangi istihbarat birimlerince kullanıldığını, Türkiye rahatsız etmek istenildiğinde nasıl devreye sokulduğunu iyi biliriz. Sizlerin TBMM sathında sergilemeye çalıştığınız demokrasi oyununun arkasındaki perdeleri iyi biliriz. Kürt vatandaşlarımızın 12 Eylül rejimi döneminde gördüğü zulüm ve ret politikalarının istismarı üzerinden, nasıl bir kardeş kavgası başlatmak istediğini biz PKK'nın iyi biliriz ve onların arkasındaki uluslararası gladyoyu da iyi biliriz. Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde yedi düvele nasıl savaşmışsak, bugün üç terör maşasıyla da onun arkasındaki terör gladyosuyla da her yerde savaşmayı, gerektiğinde her türlü fedakarlığı yapmayı iyi biliriz."

(Sürecek)

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara