Dolar

32,6000

Euro

34,8098

Altın

2.496,99

Bist

9.472,33

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 14:48:12

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün, Rabbimize seslenerek TBMM kürsüsünden konuşan HDP sözcüsüne de hatırlatırım. Biz, o seslenişleri bütün bir milletle yapa yapa buraya geldik ama sizlerin eli semaya yükselmeli, Kandil Dağı'na yükselmemeli. Önce onu öğreneceksiniz" dedi.

Davutoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Çözüm Süreci'nin özgürlük ve huzur projesi olduğunu belirterek, bütün vatandaşların aidiyet bilincini tahkim ederek Türkiye'de özgürlük- güvenlik dengesini korumaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini, bunu da sürdürdüklerini söyledi.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kimse 90'lı​ yıllara Türkiye'nin döneceği gibi bir vehme, bir düşünceye kapılmasın. Aslında Türkiye'yi 90'lı yıllara PKK ve onu destekleyen bu siyasi unsurlar götürüyor. 90'lı yıllarda Türkiye'de faili meçhuller vardı, doğru. AK Parti döneminde faili meçhulleri biz bitirdik, onu da kimse reddedemez. Peki, 2 polisimizin faili meçhulünün faili meçhul olarak kalacağını mı zannediyorlardı? İşte yakaladık, yakalayacağız. Mağaralarına, inlerine kadar gidip, şehitlerimizin şehadetlerinin faillerini bulacağız. Kimse tereddüt etmesin. Maşalarla değil merkezleri ile de gerekirse mücadele edeceğiz ve ediyoruz. Şimdi faili meçhuller 90'lı yıllarda vardı ama şimdi faili meçhullerin, şimdi baskının, Doğu'da Güneydoğu'da haraçların, baskıların adresi PKK'dır. HDP'de bir seçim yapmak zorunda. Dün, Rabbimize seslenerek TBMM kürsüsünden konuşan HDP sözcüsüne de hatırlattırım. Biz, o seslenişleri bütün bir milletle yapa yapa buraya geldik ama sizlerin eli semaya yükselmeli, Kandil Dağı'na yükselmemeli. Önce onu öğreneceksiniz. Onun için hep beraber bu ulvi mücadeleyi yürüteceğiz."

İçeride veya dışarıda hiçbir zaman savaş yanlısı olmadıklarına işaret eden Davutoğlu, "İçeride iç gerilimleri veya iç tehditleri ortadan kaldırmaya da gayret ettik. Dışarıda ise hiçbir savaşın parçası, yanı olmadık ama birileri bize savaş deklare ederse, DAEŞ'in yaptığı usulde olursa, PKK'nın yaptığı usulde ve arkalarında kim varsa ya da DHKP-C'nin, onlara karşı da sessiz kalmayız" diye konuştu.

-"Özgürlüğü savunacağız, kamu düzeni ve güvenliğinden de hiçbir taviz vermeyeceğiz"

Davutoğlu, saldırının Türkiye'nin demokrasisine, kamu düzenine ve uluslararası itibarına karşı yapıldığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bu saldırıların sonrasında ortaya çıkan tabloya baktığımızda demokrasimiz bugün öncekinden daha fazla tahkim edilmiştir, edilmeye devam edecektir. Hak ve özgürlük alanlarından en ufak bir kısıtlama söz konusu olmayacaktır. Yürüttüğümüz güçlü bir aidiyet bilinci oluşturmaya dönük bütün çabalarımız eskisinden daha güçlü şekilde devam edecek. Kimse bu çabalarla birlikte güvenlik politikaları ağırlıklı bir doz kayması olacağı gibi bir düşünceye kapılmasın. Özgürlüğü savunacağız, kamu düzeni ve güvenliğinden de hiçbir taviz vermeyeceğiz."

Türkiye'nin uluslararası itibarının her zamankinden daha yüksek olduğunu aktaran Davutoğlu, 121 devletten ve uluslararası örgütten destek beyanı geldiğini vurguladı. Davutoğlu, "Destek vermemiş olsalardı da biz gereği neyse onu yapardık. Bu destek şunu gösteriyor, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve AK Parti, takip ettiği ilkesel politikayla bugün her zamankinden daha güçlü şekilde yoluna devam etmektedir" dedi.

-"Birinci göreviniz AK Parti teşkilatlarını dimdik ayakta tutmaktır"

Davutoğlu, kritik bir dönemde hükümet kurma çalışmaları yürüttüklerine dikkati çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"İnşallah kurarız ama kurulmazsa milli iradeye tekrar gideriz. Hangi ihtimal söz konusu olursa olsun ve böylesi bir kritik dönemden geçerken hangi tehlikelerle karşı karşıya olursak olalım sizin birinci göreviniz AK Parti teşkilatlarını dimdik ayakta tutmaktır. Neden bu önemlidir? Çünkü AK Parti teşkilatları Türkiye'nin her köşesine, her iline, her beldesine, kılcal damarına kadar bir araya gelmiş örgütlenmiş, en geniş kapsamlı siyasi örgüttür. Başka hiçbir siyasi yapı yok. AK Parti kadar geniş kapsamlı şekilde bütün toplumu kuşatan siyasi parti yok. AK Parti kadar geniş bir aile de yok. Onun için AK Parti teşkilatlarının bütün toplumun kılcal damarlarına kadar ayakta ve diri durması, birliğimizin en önemli mayasıdır. AK Parti, Türkiye'de siyasetin, Türkiye'de sosyopolitik gelişmelerin ve yapının mayasıdır."

AK Parti teşkilatlarının düzenli olarak toplanmasını isteyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi, özellikle bu operasyonlardan sonra, bu terör saldırılarından sonra başta Doğu ve Güneydoğu illerimizdeki teşkilatlar olmak üzere bütün teşkilatlarımız ayakta olacak. Hiçbir aksaklık istemiyoruz. AK Parti teşkilatlarının organik bütünlük içinde ayakta olması, Türkiye'nin şu anda en büyük teminatıdır. Başımız dik olacak, vakur bir şekilde onların girilmez dediği sokaklara gireceğiz, girilmez dediği mahallelere gireceğiz ve şunu göstereceğiz: AK Parti bu milletin ta kendisidir. AK Parti teşkilatları bu milletin yürüyen unsurlarıdır. Seçim dönemlerinde çok saldırıya maruz kaldık. Siirt, Erzurum, Van, Diyarbakır'da, birçok yerde ama bizim teşkilatlarımız hiçbir zaman bu provokasyonlara gelmedi, faaliyetlerini de kesmedi. Şimdi her zamankinden daha dinç, her zamankinden daha diri, her zamankinden daha fazla birlik içinde olmanın vaktidir. Eskilerin deyişiyle gün bugündür. Rehavet söz konusu olmayacak, çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

-"Hiçbir şehir, ilçe, kasaba, mahalle, mezra kimsenin tekelinde değildir"

Partililerin halkla temas ve faaliyetlerini artırmaları gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, kesinlikle hiçbir teşkilat mensubunun böyle kritik bir dönemde içine kapanmasına razı olmayacaklarını belirtti. Herkese "Türkiye'nin huzurunun, barışının, kalkınmasının, itibarının, onurunun adresi, hamisi, koruyucu AK Parti'dir" mesajının ulaştırılmasını isteyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"STK'larla sivil toplum kuruluşlarıyla temaslarımızı artıracağız. Bu terör örgütünün ve onun uzantılarının maşalarının sanki Türkiye'deki bütün Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcileriymiş gibi davranmalarına izin vermeyeceğiz. Yapmak istedikleri bütün şey buydu. Bazı iş adamlarımızı göçe zorlayarak, bazı vatandaşlarımıza baskı uygulayarak demeye çalıştıkları şu bölgede veya şu vilayetlerde sadece bizim sözümüz geçer. Önlerindeki tek engel de AK Parti'ydi. Çünkü başka parti yok oralarda, keşke olsaydı. Keşke CHP ve MHP, oralarda da Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi faaliyet gösterselerdi. Bundan memnun olurduk. Türkiye'de siyaset normalleşirdi ama yok. Şu anda Türkiye'nin her yerinde temsil kabiliyeti ile AK Parti'nin herkese vereceği, bütün teşkilatlara vereceği mesaj da budur. Hiçbir şehir, ilçe, kasaba, mahalle, mezra kimsenin tekelinde değildir, AK Parti her yere girer, AK Parti'nin mesajı her kalbe, her gönle ulaşır. Bunun için sivil toplum kuruluşları ile faaliyetlerimizi artıralım."

Teşkilatlardan aylık ve haftalık raporlar isteyeceğini aktaran Davutoğlu, etkinliklerin sadece parti binalarında sınırlı kalmamasını talep etti. Davutoğlu, "Alanı boş bırakmayacağız, alana çıkacağız. Öylesine alanı dolduracağız ki gönülleri doldurduğumuz gibi alanları doldurduğumuz zaman AK Parti siyaseti tekrar Türkiye'de büyük başarılara imza atacak, çığırların önünü açar. Hem alanları dolduracağız ama en önemlisi de gönülleri dolduracağız" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Haber Ara