Dolar

32,5394

Euro

34,9000

Altın

2.426,77

Bist

9.722,09

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 23:33:07

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Türkiye topyekun olarak 15 Temmuz'da vatan hainlerine çok büyük bir ders verdi. Bu ders, siyasi tarihimize altın harflerle sayfalara yazıldı." dedi.

Yazıcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlara seslendi.

Tarih boyunca her zaman devleti olan bir millet olduklarını belirten Yazıcı, tarihi zenginliğe sahip bir coğrafyada egemen olan millete karşı bir grup gözü dönmüş çapulcunun hainlik içerisinde milletine silah doğrultma cüretini gösterdiğini söyledi.

Türkiye'nin geçmişte darbeler yaşadığını anımsatan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Hiçbir darbeyi onaylamamız mümkün değil. Ama 15 Temmuz hepsinden farklı, dünyada örneği olmayan, çok alçakça ve kalleşçe bir girişim. Bunu çok iyi okuyoruz. Bunlar aslında maşa. Bunların üst akılları, efendileri dışarıda. Bunlar kukla olarak Türk milletine kendi silahlarını doğrultacak kadar alçaklar. Üzüntümüz o ki bunlar yıllardır Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşları ile Türk ordusu içerisinde 15 Temmuz'da ülkeyi işgal etmek için hazırlık yapmışlar. Türkiye topyekun olarak 15 Temmuz'da vatan hainlerine çok büyük bir ders verdi. Bu ders, siyasi tarihimize altın harflerle sayfalara yazıldı."

Yazıcı, "Dünyanın hiçbir ülkesinde milletin içerisinden çıkmış ve milletin parası ile alınmış, ülke güvenliği için kullanılmak üzere kendisine teslim edilmiş helikopter, uçak, tank ve her türlü mühimmatı milletine çeviren ve 237 vatanperverin şehit edildiği bir olay görülmüş değil." diye konuştu.

- "Millet, bu alçakları yerle yeksan etti"

Milletin tanklara, helikopterlere ve uçaklara karşı göğsünü siper ettiğini vurgulayan Yazıcı, milletin bu alçakları yerle yeksan ettiğini kaydetti.

Yazıcı, bu davranışı gösteren herkesi kutlayarak, "Bu alçaklar stratejik yerleri bombalarsak bu millet dışarı çıkamaz diye düşündüler. Ama bu milletin tarihi tekerrür ettirmeyeceğini unuttular. Siz tarihi tekerrür ettirmediniz. Siz geçmişte yaşanan darbe süreçlerini bu millete ve vatana yaşatmadınız. Hepinizi kutluyorum." ifadelerini kullandı.


Haber Ara