Dolar

32,4957

Euro

34,8199

Altın

2.489,41

Bist

9.539,26

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Hakkari'de:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Hakkari'de:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-04 21:38:55

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Hakkari'de:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 'Demokratikleşmeyi biz devam ettireceğiz ama bu sadece tek taraflı olmaz. Silahların bırakılması lazım. Bu bizim net ve arkasında durabileceğimiz talebimizdir" dedi.

Yüksekova ilçesindeki programının ardından Şemdinli ilçesine giden Soylu, partisinin ilçe teşkilatını ardından da ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti, esnafın sorunlarını dinledi.

Soylu, daha sonra karayolu ile ilçe merkezine 65 kilometre mesafede Irak sınırındaki Derecik beldesine geçti. Burada Belde Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ve partililer tarafından karşılanana Soylu, esnafla sohbet etti.

Vatandaşlarla bir araya gelen Soylu, burada yaptığı konuşmada, milletin efendi olduğu bir anlayışı hep birlikte devam ettireceklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Burada bize yüzde 70'in üzerinde bir destek verdiniz. Bu bizim için büyük bir onurdur, büyük bir şereftir. Biz bunun ne demek olduğunu çok iyi anlıyoruz. Biz de elimizden geleni ortaya koyacağımızdan emin olabilirsiniz. Türkiye 13 yıldır AK Parti iktidarı ile çok önemli değişimleri, devrimleri, atılımları, dönüşümleri gerçekleştirdik. Bu seçimde yüzde 41 oy aldık, 258 milletvekili aldık. Milletimiz bize dedi ki 'siz Türkiye'nin omurgasısınız, siz Türkiye'nin en önemli dinamiğisiniz ve sizden vazgeçmiyoruz'. Bugüne kadar ortaya koyduğunuz istikameti devam ettirmektir. Bu istikamette hep birlikte devam edeceğiz. Bugüne kadar bu ülkede uygulanan birçok politikayı biz değiştirdik. Devleti efendi değil, milleti efendi yapan bir anlayışın içine ülkeyi getirdik ve koyduk. Bu politikaya, bu siyasete aynen devam edeceğiz. Milletin efendi olduğu bir anlayışı hep birlikte devam ettireceğiz. Türkiye'de eşit vatandaşlık bizim temel ilkelerimizden bir tanesidir, hukukun üstünlüğü temel ilkelerimizden bir tanesidir. Bunları bu ülkede var etmeye devam edeceğiz. İktidarda olsak muhalefette olsak bunun net bir şekilde ifadesini ortaya koymaya devam edeceğiz'

-"Bu huzur devam etsin istiyoruz'

Şemdinli'de de Yüksekova'da da vatandaşların çözüm sürecinin devam etmesi yönündeki taleplerini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Vatandaş sohbetlerinde efendim işte çözüm süreci devam etsin. Elbet devam edecek. Demokratikleşmeyi biz devam ettireceğiz ama bu sadece tek taraflı olmaz. Silahların bırakılması lazım. Bu bizim net ve arkasında durabileceğimiz talebimizdir. Silahlar bırakılacak, şiddet, baskı bunların hiçbiri olmayacak. Bakın biz seçime gittik. Bir kişi diyemez ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin askeri, polisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir tek baskı ortaya koymuş. Tam tersi biz buna maruz kaldık. Şimdi arzumuz bu huzur, insanların içerisinde bulunduğu sükun, sakinlik devam etsin istiyoruz. Biz bundan tarafız ama yapılması gereken tek bir şey daha var; kayıtsız şartsız bir şekilde silahların bırakılması lazım. Biraz önce Yüksekova ilçesindeydik. Oraya Urumiye'den, İran'dan insanlar geliyorlar, oradan İstanbul'a geçiyorlar. Memleketimiz Orta Doğu'nun, Kafkasların, bu etaptaki coğrafyanın merkezi haline gelmiş. Biz bunu ancak barış, sulh, sükun ve huzur ile beraber daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz. Bizim gayretimiz budur. Bizimle Kürt kardeşlerimiz arasına kimse giremez bunu çok net ve açık bir şekilde söylüyorum.'

Soylu ve beraberindekiler daha sonra Belde Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya'nın evinde verdiği iftara katıldı.

Haber Ara