Dolar

32,5873

Euro

34,7911

Altın

2.498,58

Bist

9.457,23

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

'Ülkemizde özellikle FETÖ ile ilgili mücadelenin ilk başladığı noktalardan bir tanesi belediyelerimizdeki operasyonlardır'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-21 14:19:21

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Ülkemizde özellikle FETÖ ile ilgili mücadelenin ilk başladığı noktalardan bir tanesi belediyelerimizdeki operasyonlardır." dedi.

Kaya, AK Parti İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen Yerel Yönetimler Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, belediyeciliğin 1994'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başladığını aktardı.

AK Parti'nin belediyelerde doğmuş bir parti olduğunu belirten Kaya, belediyelerde en ufak bir eksiğe ve hataya tahammüllerinin olmadığını, belediyelerin çalışmalarını en güzel ve başarılı şekilde sürdürerek yönetimi 2019 Martı'na taşımalarının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Belediyelerin 2014'ten bugüne kadar yatırımlarını ve seçim vaatlerini takip ettiklerine değinen Kaya, tıkandıkları yerlerle ilgili çözüm arayışlarını gerek merkezi yönetim gerekse teşkilatlarla birlikte yaptıklarını ifade etti.

Kaya, 2019'un, Türkiye'deki yeni dönem hükümet modelinin hayata geçirileceği kasım seçimiyle birlikte iki seçimin birlikte yaşanacağı bir yıl olacağına dikkati çekerek, "Dolayısıyla teşkilatlarımızın yüksek bir motivasyonla buna hazırlanması, belediye başkanlarımızı da şehrine yük olan değil şehrini taşıyan, partiye yük olan değil partiyi yücelten insanlar olması noktasında özellikle takip ettiğimizin altını çizmek istiyorum." diye konuştu.

Türkiye'de özellikle FETÖ ile ilgili mücadelenin ilk başladığı noktalardan birinin belediyelerdeki operasyonlar olduğuna işaret eden Kaya, şunları kaydetti:

"Belediyelerimizde bu anlamda 7 belediye başkanımızın partiyle yollarını ayırdık, 50'ye yakın da meclis üyesi partimizden ihraç edildi. Dolayısıyla FETÖ mücadelesinin bu ülkedeki bir beka mücadelesi olduğunun altını çizmek isterim. Burada yeni teşkilatlanma yapımız içerisinde de bundan sonraki belediye çalışmalarımızda bu hassasiyetimizi koruduğumuzun da altını çizmek istiyorum."

Kaya, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü üyeleriyle sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'e Allah'tan rahmet diledi.

Toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora ve Adnan Günnar, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ile ilçe belediye başkanları ve parti başkanları katıldı.


Haber Ara