Dolar

32,5869

Euro

34,7911

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 11:39:54

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Nükhet Hotar, terör olaylarına ilişkin, "Korku siyaseti üreterek oradaki vatandaştan daha fazla oy alabiliyorlar. Artık halk onların yanında değil. Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımız havalimanına, yola, hastaneye kavuştu. Bu hizmetler yapılırken terör örgütünün sürekli engellemeleriyle karşılaşıldı" değerlendirmesinde bulundu.

Hotar, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu'da sağlıklı bir seçim yapılması için sandıkların belirlenen yerlerde açılmasını istediklerini belirtti.

Oyları en sağlıklı şekilde sandıktan çıkartmanın ilgili tüm kurumların görevi olduğunu vurgulayan Hotar, şunları kaydetti:

"Orada bir tehlike, risk varsa ve oradaki vatandaş bundan şikayetçiyse bununla ilgili kurum sandık taşıma kararını alabilmeliydi. Sonuçta sandık güvenliğini sağlamak kamunun, kamunun güvenliğini sağlamakta devletin görevi. Bizde o bölgelerde gereken her şeyi hem emniyet güçleri, hem teşkilatlarımız, hem ilgili birimlerimiz hatta ilgili STK'ları oyunuza sahip çıkın diyerek en sağlam şekliyle çıkaracağız."

- "Halk terör örgütünün yanında değil"

Nükhet Hotar, artan terör olaylarına dikkati çekerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Korku siyaseti üreterek oradaki vatandaştan daha fazla oy alabiliyorlar. Artık halk onların yanında değil. Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımız havalimanına, yola, hastaneye kavuştu. Bu hizmetler yapılırken terör örgütünün sürekli engellemeleriyle karşılaşıldı. Ekim olaylarında bu parti halkı sokağa çağırdı. İnsanlar öldü. Şimdi Mehmetçiklerimiz şehit oluyor, yollara mayınlar döşeniyor."

Bazı siyasi partilerin "teröristlere terörist diyemeyip, gerilla" dediğini eleştiren Hotar, tek bir terörist kalmayıncaya, silahlar gömülünceye kadar mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın açıkladığı gibi terörle mücadele devam edecek. Artık o bölgenin halkı da bizlere 'bundan sonra bırakmayın' diyor. Terör örgütü şu anda panik halinde. Çok zayiat verdiler. Vatandaş 'bunun sonunu getirmeden bırakmayın' diyor. Teröristler ve bölücü terör örgütü Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir. AK Parti Türkiye'de ki bütün vatandaşlarımızın temsilcisidir. Biz AK Parti olarak 78 milyonun temsilcisiyiz" değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara