Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 23:14:38

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Sayın Başbakanımız yeni bir dış açılımı başlattı. İşte İsrail'le ve yeniden Rusya'yla olan anlaşma... İnşallah bölgemizdeki diğer ülkelerle olan anlaşmaları da bir an önce tamamlayacağız." dedi.

Geyve ilçesinde İlimbey Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde davetlilere iftar veren Dişli, burada yaptığı konuşmada, mübarek ramazan ayının mağfiret ve rahmet bölümünü geride bıraktıklarını söyledi.

Sakarya için birlik ve beraberlik meselesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Dişli, "Aslında bugüne kadar Ankara'da hep birlik ve beraberliğin örneği olarak gösterilen Sakarya, inşallah o birlik ve beraberliğini devam ettirecektir. Tüm belediye başkanı ve ilçe başkanı arkadaşlarımıza söylüyorum, hiçbirimizin hiçbirimizle kırgınlığa, dargınlığa hakkı ve yetkisi yok. Bu makamları bıraktığımız zaman isteyen istediği gibi davranır." diye konuştu.

Şaban Dişli, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararına da değinerek, "Son günlerde dünyadaki, AB ve İngiltere'deki gelişmeleri görüyoruz. Bugünlerden fırsat çıkarmamız lazım. Bu fırsatı da ancak hep birlikte olursak çıkartabiliriz." ifadesini kullandı.

AK Parti'nin kuruluşunda ortaya koyduğu 2023 hedefine ancak birlik ve beraberlikle ulaşabileceklerini vurgulayan Dişli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her türlü terör örgütleriyle uğraşıyoruz. DHKP-C'sinden PKK'sına, Paralel Yapı'sından 'yamuk yapısına' her türlü örgütle içeride ve özellikle dışarıda uğraşıyoruz. Geçen hafta Fransa'daydım. Orada öyle bir enteresan iş birliği var ki, ülkemizi yeniden Avrupa Konseyi'nin denetimine sokmaya çalışan, bir taraftan HDP'li vekiller, bir taraftan Ermeniler, bir taraftan PKK'nın Alman-İngiliz danışmanları, hep birlikte ülkemizi bir yerlere sürüklemeye çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Sayın Başbakanımız yeni bir dış açılımı başlattı. İşte İsrail'le ve yeniden Rusya'yla olan anlaşma... İnşallah bölgemizdeki diğer ülkelerle olan anlaşmaları da bir an önce tamamlayacağız."

- "İslam dünyasının gözü Türkiye'de"

Dişli, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'ne (OECD) yüzde 3'ten fazla büyüyemez denilen Türkiye'nin gerçekten mucize üzerine mucize yarattığına dikkati çekerek, birinci çeyrekte büyüme hızlarının yüzde 4,8 olduğunu, tüm olumsuzluklara rağmen Hindistan'dan sonra dünyada ikinci en fazla büyüyen ülke olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin tüm İslam dünyasının gözü üzerinde olan bir ülke olduğunu vurgulayan Dişli, yurtdışına gittiklerinde herkesin Türk insanının gözüne baktığını aktardı.

"Biz ne kadar iyiysek kendilerinin de o kadar iyi olduklarını biliyorlar." diyen Dişli, "Hep birlikte her türlü sorunun üstesinden gelebiliriz. Gerek kadın kolları, gerek gençlik kolları başkanımız, hep birimiz için koşmaya hazırlar, hazırız. Biz sizin emrinizdeyiz. Şimdiden Kadir Geceniz ve bayramımız mübarek olsun. İnşallah hep birlikte nice bayramlara erişiriz." şeklinde konuştu.

İftara, Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, belediye ve ilçe başkanları ile diğer davetliler katıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara