Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 14:46:31

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Kim, hangi hesabı yaparsa yapsın, kim bu işin arkasında olursa olsun, tetikçiler kimler olursa olsun, onların hepsinin bilmesi gereken bir şey var o da şu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti, bütün oyunları ve hesapları bozacak güç ve kudrete sahiptir" dedi.

Bozdağ, Yozgat Belediyesi Kapalı Pazaryeri Mahalle Sosyal Tesisi'nin temel atma törenine yaptığı konuşmada, Yozgat'ın AK Parti ile hizmetle tanıştığını belirterek, kentte yapımı süren hizmetler hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ifade eden Bozdağ, "Büyük olduğu zaman sorunları da büyük olmaktadır. Maalesef, geçen cumartesi Ankara'da Türkiye'nin kalbinde çok büyük bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. On binlerce insanın bir araya geldiği toplantı öncesi hain ve menfur terör saldırısıyla çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti ve çok sayıda vatandaşımız da yaralandı. Ocaklara ateş düştü. Bu acı hepimizin ortak acısıdır. Hepimizin ortak taziyesidir" diye konuştu.

Bozdağ, terör saldırısının hedefinde Türkiye olduğunu belirterek, terörün hedefinin ülkenin birliği, dirliği ve kardeşliğini bozmak, insanlar arasındaki sevgi, saygı, birlik ve dirlik anlayışını, bağlarını ve köprülerini yok etme iradesi olduğunu kaydetti.

Bombaların Türkiye'nin huzur ve güvenliğine atıldığını anlatan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsanlarımızı birbirinin karşına dikmek, Türkiye'yi içine kapanmış ülkeye dönüştürmek ve başka pek çok hesapla bu saldırının yapıldığını hepimiz biliyoruz. Kim, hangi hesabı yaparsa yapsın, kim bu işin arkasında olursa olsun, tetikçiler kimler olursa olsun, onların hepsinin bilmesi gereken bir şey var, o da şu; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti bütün oyunları ve hesapları bozacak güç ve kudrete sahiptir. Bugüne kadar bozduk. Allah'ın izniyle bundan sonra da bozmaya devam edeceğiz. Her saldırı karşısında bizim birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize sahip çıkan ve bunu tahkim eden bir anlayışla hareket etmemiz gerekir. Çünkü bu saldırıyı yapanlarla mücadele etmek, devletimizin hükumetimizin güvenlik güçlerimizin öncelikli vazifesidir. Onlar gereklerini yapıyorlar. Yapmaya da devam edeceklerdir."

-'Bu taziye bu yas hepimizin yasıdır'

Bekir Bozdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun patlamalar sonrası seçim mitinglerini iptal ettiğini ve AK Parti'nin perşembe gününe kadar müzikli seçim çalışmaları yapmayacağı bilgisini verdi.

Bu acının 78 milyonun acısı olduğuna inandıklarını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bu taziye, bu yas hepimizin yasıdır. Ama bir şeyi de buradan ifade etmek de fayda var. Terör saldırılarının asıl hedefi hayatı durdurmaktır. İnsanları korku ve paniğe sevk ederek olağan dışı bir durum varmış gibi algı oluşturmaktır. Terörle mücadele kararlılıkla devam ederken hayatın akışı da devem edecektir. Ölenlerin acısı hepimizin acısı, yaralıların acısı hepimizin acısı ama teröre cevap vermek için de Türkiye'de hayatın durmaması, normal akışın devam etmesi gerekir. Aksi takdirde hayatı durdurmak, bu eylemleri yapanların amacına ulaşmasına katkı sağlar. Onun için Türkiye'de hayat normal şekilde akmaya devam edecek."

- 'Uluslararası toplum teröre karşı Türkiye'nin yanında olmalı'

Her türlü terör olaylarını lanetlediklerini belirten Bozdağ, 'Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyanın neresinde olursa olsun, kimden kime karşı yapılırsa yapılsın, bütün terör olaylarının karşısında olmuş, teröre karşı etkin bir mücadele yürütmüş, uluslararası her türlü işbirliğinin içeresinde olmuş bir ülkedir. Türkiye'de yaşanan terör saldırılarının karşısında uluslararası toplumdan da teröre karşı Türkiye'nin yanında olmayı, Türkiye ile birlikte hareket etmeyi, Türkiye'ninde bekleme hakkı vardır. Çünkü terörün kimden kime karşı yapılmasının hiçbir önemi yoktur. Terör müdür? Mesele bitmiştir' ifadelerini kullandı.

Terörün rengi, dili, dini, milliyeti ve vatanı olmadığını vurgulayan Bozdağ, "Terör, terördür. Saldırının muhataplarına göre veya terör eylemlerini yapanlara göre, terörü değerlendirenler teröre en büyük desteği verenlerdir. Bunu buradan çok açık bir şekilde ifade etmemiz lazım" dedi.

- 'Gerçek veriyle konuşmalı ona göre karar vermeliyiz'

Herhangi bir terör eylemi olduğunda herkesin bir değerlendirmesi olabileceğini ancak kesin yargı ifadelerin kullanması gerektiğini anımsatan Bozdağ, şöyle devam etti:

'Ama bu değerlendirmelerin hiçbiri gerçek bilgiye, doğru bilgiye, delilere dayalı olmayabilir. Çünkü tahminler üzerinden yapıyoruz. Olay olmuş daha yaralılarımız var, ölülerimiz var. Onlara sağlık mensupları, güvenlik mensupları müdahale edip hastanelere kaldırılıyor. Türkiye'de birileri bu eylemi 'devlet yaptı, katil devlettir' diye açıklama yapıyor. Ben buradan soruyorum hangi bilgi ile bunu yaptınız? Hangi delil ile bu açıklamayı yapıyorsunuz? Bunun aslı astarı nedir? Ne zaman ortaya çıkar, ancak adli soruşturma, idari inceleme ve soruşturmalar bittikten sonra elde olan delilere göre konuşmamız gerekir. Bazen olağan şüpheli görülenler bu işin içinde olmayabilir. Başka hesaplar olabilir. Onun için biz bilgi, belge, delille, gerçek veriyle konuşmalı ona göre karar vermeliyiz. Her olayın arkasından bizler veya başkaları, Türkiye'de yaşayan bazı insanlarımızın siyasi görüşüne, ideolojisine, kendi ön yargılarına göre katil tanımlaması yaparsa o zaman hukuk devletinde bahsedemeyiz. Onun için herkes hepimiz aklım selim ile sağduyu ile olaya yaklaşmalı sosyal medyada ve diğer alanda iftira, yalan, maniple, algı operasyonu yapmak için atılan kirli bilgilere itibar etmemeliyiz. Doğru bilgi ile hareket etmek, doğru adım atmamıza, doğru karar vermemize yardımcı olur.'

Bekir Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadelesin kararlı bir şekilde devam edeceğini, Ankara'daki terör saldırısının hesabının mutlaka sorulacağını sözlerine ekledi.

Haber Ara