Dolar

32,5101

Euro

34,7597

Altın

2.502,42

Bist

9.693,46

AK Parti'den sosyal medya tüyoları

AK Parti'de seçim öncesi sosyal medya hazırlığı:Stratejide anlık dinleme, takip yapma, kişiye özel çözümler üretme ve seçmene geri dönüşler öncelik olarak belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 04:55:29

AK Parti'den sosyal medya tüyoları

Habertürk'ün haberine göre; AK Parti, çoğunluğu sosyal medyada kendini ifade eden gençlere yönelik, milletvekili adaylarının faydalanmaları için iletişim stratejisi hazırladı. Türkiye'de 37.7 milyon internet kullanıcısı bulunduğu belirtilen strateji metninde, “Dijital ve sosyal medya platformlarının kullanımında belirli standartların takip edilmesi, kurulan iletişimin etkisini yükseltmede önemli bir rol oynamaktadır” denildi. Stratejide anlık dinleme ve takip yapma, kişiye özel çözümler üretme ve seçmene geri dönüşlerde bulunma öncelikler olarak belirlendi. Partinin milletvekili adaylarına önerileri şöyle:

FACEBOOK ÖNERİLERİ

Adaylar Facebook'ta paylaşımlarının daha fazla kullanıcıya erişmesini istiyorsa, ‘Gönderiyi öne çıkar' seçeneğini kullanabilirler. Adaylar her gün bir durum güncellemesi yayınlanmalı ve takipçiler günlük yaşama dahil edilmelidir. Sayfaya gelen yorum ve sorulara cevap verilmelidir. Bu cevaplar kopyala/yapıştır cevaplar olmamalı, cevabın muhatabı kişiye ismi ile hitap edilerek soruya özel bir yanıt verilmelidir. Sayfaya gelen yorumlar gibi, direkt mesajlar da kişiye özel cevaplanmalıdır.

TWITTER TÜYOLARI

Twit'lerde görsel ve video kullanımı son derece önemlidir. Multimedya kullanımı, etkileşimi büyük oranda artırmaktadır. Takipçilerle karşılıklı etkileşim kurulmalıdır. Gelen sorulara samimi ve net cevaplar verilmeli, kopya cevaplardan kaçınılmalıdır.”

INSTAGRAM TAVSİYELERİ

Adaylar paylaştıkları fotoğraf ile ilgili açıklayıcı metin yazmalıdır. Fotoğraf açıklamasında, ‘İlkgünküaşkla' ve ‘AK Parti' etiketlerine mutlaka yer verilmelidir.

Haber Ara