Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

AK Parti'den, CHP'ye geçmiş olsun ziyareti

AK Parti heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan silahlı saldırının ardıondan CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 23:01:49

AK Parti'den, CHP'ye geçmiş olsun ziyareti

15 Temmuz sonrası partiler arasındaki yakın ilişki devam ediyor. Bugün Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast girişiminden sonra AK Parti heyeti CHP'ye ziyaret düzenledi. 

AA'nın haberine göre; AK Parti heyeti CHP Genel Merkezi'ne yaşanan saldırısı sonrası geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrasında CHP ve AK Parti Genel başkan yardımcıları açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İşte Yazıcı'nın o sözleri;

"Bu eylem birliğimize bütünlüğümüze karşı planlanmış ve amaçlanmıştır. Bu eylem 15 Temmuz tarihinden bu yana milletiyle, siyaset kurumlarıyla, siyasi partileriyle, liderleriyle demokrasiye, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne ne denli sahip çıktıklarının görülür olmasına karşın yapılmış bir eylemdir.

HEP BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Türk milleti asla yılmayacak, bu çapulculara pabuç bırakmayacak. Hep birlikte daha güçlüyüz, iktidarıyla muhalefetiyle çok daha güçlüyüz. Yeri geldiğinde daha kararlı bir biçimde ortaya koymaya kararlıyız."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl şunları söyledi:

"Bu terör saldırısı bizi asla geri adım attırmayacaktır. Sayın genel başkanımızın soğukkanlı duruşu ve programını aksatmadan sürdürüyor olması da bu teröre verilen en önemli cevaplardan birisidir. Biz ülkemize olan sevdamızın gereği Türkiye'nin birliğini savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Hiçbir saldırı girişimi bu tavrımızdan alı koymayacaktır. Türkiye'nin kardeşliğini savunmaya devam edeceğiz.

15 TEMMUZ SONRASI BİRLİK KALICI OLMALIDIR

Özellikle 15 Temmuz akşamından sonra ortaya çıkan bu uzlaşma ve birlikteliğin de artık daha kalıcı olması en büyük temennimiz olacaktır."

CHP'li Bingöl'ün ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı kısa bir açıklama daha yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı şu açıklamalarda bulundu:

"Artvin'deki şehidimiz için, vatanını savunmak uğruna şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Komşu ülkede terörist unsurları bertaraf etmek için silahla mücadele eden kahraman ordumuza başarılar diliyorum."

Haber Ara