Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

AK Parti'de başvurular için son gün

AK Parti'de 1 Kasım seçimleri için aday adaylık başvuruları için bugün sona eriyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-03 13:28:14

AK Parti'de başvurular için son gün

Parti genel merkezi ve il başkanlıklarına yapılan başvurular, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tarafından sisteme kaydediliyor. Aday adaylığı başvurusu için bankadan işlem yaptıranların sayısının dün akşam saatleri itibariyle bin 500'ü geçtiği öğrenildi.

Başvuruların tamamlanmasının ardından komisyonlar, aday adaylarıyla ilgili gerekli değerlendirmeyi yapacak. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de AK Parti, milletvekili adaylarını merkez yoklamasıyla tespit edecek.

ÜÇ DÖNEMLİKLERİN BAŞVURULARI KABUL EDİLDİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, üç dönem kuralı üzerinde çalışması için tüzük komisyonu oluşturulduğunu söylemesi, dikkatleri 12 Eylül'de yapılacak 5. Olağan Genel Kurula çevirdi. 24. Dönemde üç dönemlik olduğu için 7 Haziran seçimlerine giremeyenler ile 25. Dönemde üç dönem kuralına takılan isimlerin de aday adaylığı başvuruları kabul edildi.

KAMU GÖREVLİLERİN TERCİHİ AK PARTİ OLDU

Kamu görevinden ayrılarak siyaset yapmak isteyenlerin büyük çoğunluğu, tercihini AK Parti'den yana kullandı.

Aralarında, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanı Kasım Bostan, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetler Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar, Ağrı'nın Diyadin Kaymakamı Mekan Çeviren, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Aslan, Adalet Bakanlığı Bakanlık Yüksek Müşaviri Adnan Özen'in de bulunduğu isimler kamu görevlerinden istifa ederek AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Haber Ara