Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Aile boyu tekvando

Aile boyu tekvando

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-25 11:17:01

Aile boyu tekvando
NECAT HAZAR - Van'da yaşayan Lütfü Dağ, yaşları 7-13 arasında değişen 4 oğluyla spor salonunda tekvando yapıyor.

Lütfü Dağ, yaklaşık 1,5 yıl önce en büyük oğlu 13 yaşındaki Musa'yı tekvando yapması için salona gönderdi. Ağabeylerine özenen 7 yaşındaki Muhammed Salih, 9 yaşındaki Davut ve 11 yaşındaki İsa da 6 ay sonra tekvando sporuna başladı.

Bütün oğullarının bu sporu yapmaya başladığını gören baba Dağ, kendisi de salona giderek tekvando antrenmanlarına katıldı.

Lütfü Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Musa'yı sokaktaki tehlikelerden uzak durması için tekvandoya gönderdiğini söyledi.


- "Çocuklarımla aynı salonda spor yapacağımı tahmin etmiyordum"

Daha sonra diğer oğulları ve kendisinin de bu spora başladığını ifade eden Dağ, "Bir gün spora gönderdiğim çocuklarımla aynı salonda tekvando yapacağımı tahmin etmiyordum." dedi.

Dağ, çocuklarının spora başlamasıyla derslerindeki başarılarının arttığını ve aile bağlarının daha da güçlendiğini dile getirdi.

Çocukluğu döneminde spor salonu bulunmadığını anlatan Dağ, şöyle konuştu:

"Şimdi her tarafta spor salonları, tesisler var. Gençler buralarda spor yapma imkanı bulunuyor. Tüm çocukların gençlerin ve hatta ailelerin gelip spor yapması lazım. Büyük oğlum hocasıyla görüştükten sonra ben de gelip dört çocuğumla birlikte spor yapmaya başladım. Sporun hayatımıza kattığı bir çok iyi şey oldu. Çocuklarımla arkadaş gibi olduk. Birbirimizle daha fazla kenetlendik. Ben de eşime sürekli 'spor yap' diyorum çünkü faydasını gördük. Spor her zaman insan gelişiminde faydalıdır."


- "Faydasını görünce kardeşlerine de önerdi"

Musa Dağ ise babasının yönlendirmesiyle spora başladıktan sonra arkadaş çevresinin ve ortamının değiştiğini kaydetti.

Sporun faydalarını gördükten sonra tüm ailesine önerdiğini ifade eden Dağ, şöyle devam etti:

"Babam bana 'ben de gelebilir miyim, büyükler gelebilir mi' diye hocama sormamı istedi. Daha sonra babamda bizimle birlikte antrenmanlara katıldı. Kuşak mücadelesinde yeşil kuşağı ilk ben aldım. Daha sonra da babam ve diğer kardeşlerim kuşak sahibi oldular. Tabi bu spora başladıktan sonra daha iyi arkadaşlarım ve güzel ortamlar oluştu. Daha önceleri sürekli televizyon izleyip derslerle ilgilenmiyordum. Spordan sonra bu alışkanlıklarım değişti. Okulda derslerim daha iyi oldu ve okulda başarılı bir öğrenci oldum."

Ailenin en küçük sporcusu Muhammed Dağ ise ağabeyleriyle ve babasıyla yaptığı sporu evde annesine öğrettiğini söyledi.


- "Ailelere destek oluyoruz"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, tüm çocukların aileleriyle spor yapmalarını ve bu yönde çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Ailelerin spor salonlarını doldurup spor yapmalarını arzuladıklarını belirten İnanç, "Bu yönde spor salonlarımız hoca ve teknik alt yapısıyla uygun durumda. Burada dört çocuğuyla birlikte spor yapan baba bunun bir örneği olsun. Baba spora başladığında hobi ve geçici amaçlı olmadığını gösteriyor. Sporcu olarak çocuklarıyla beraber dört çocuk ve babaları tekvando sporunu gönüllü istekli ve arzulu bir şekilde yapmaya çalışıyorlar. Bizler de onlara destek olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber Ara