Dolar

32,3363

Euro

35,1837

Altın

2.247,09

Bist

8.718,11

Ahrar'uş Şam'dan Esed'e suikast girişimi

Suriye genelinde en etkili muhalif guruplardan Ahrar’uş Şam, annesinin cenaze töreni sırasında Esed’e suikast girişiminde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 21:07:43

Ahrar'uş Şam'dan Esed'e suikast girişimi

Furkan Azeri | TİMETURK

Geçtiğimiz hafta Beşar Esed'in annesi Enise Ahmed Mahluf'un öldüğü resmi olarak doğrulandıktan sonra Mahluf'un cenaze töreninin Lazkiye'nin Kardaha bölgesinde yapılacağı ilan edildi.

Bu bilgi duyulduktan sonra Lazkiye'ye kırsalında ve Suriye genelinde en etkili muhalif guruplardan Ahrar'uş Şam Esed konvoyunun geçeceği güzergâhı belirledi ve Esed'in konvoyunu hedef aldı.

İsminin açıklanmasını istemeyen Ahrar'uş Şam bölge sorumlusu TİMETURK'e yaptığı açıklamada ‘'Geçtiğimiz Pazar günü Enise Ahmed Mahluf'un cenazesinin kaldırılacağı yeri ve Esed'in bölgeye geleceği bilgisini aldık. Bu bilgi tarafımıza ulaştıktan sonra emniyet birimlerimiz bütün gün bölgede teknik çalıma yaptı. Arazi şartları ve yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle bölgeye yaklaşmamız mümkün değildi. Biz de Grad füzeleriyle hem Esed konvoyunu hem de cenazenin yapıldığı yeri hedef seçtik ve vurduk'' diye belirtti.

Öte yandan Jerusalem Post gazetesinin önceki günkü Suriye medyasını kaynak göstererek yaptığı habere göre, annesinin cenazesine giden Esed'in konvoyuna grad füzeleriyle saldırı düzenlendiğini, konvoyda bulunan 4 kişinin öldüğünü ama Esed'in kurtulduğunu yazdı.

Haber Ara