Dolar

32,5829

Euro

34,8511

Altın

2.497,83

Bist

9.670,83

Ahmet Hakan: Yargılanacaksın Ahmet Altan

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında 'Ergenekon' üzerinden Ahmet Altan'ı eleştirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 09:31:03

Ahmet Hakan: Yargılanacaksın Ahmet Altan

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, 'Ergenekon'un varlığını savunan' Ahmet Altan'a "yargılanacaksın" dedi.

Taraf gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, bir süredir Ergenekon mağdurlarına ekranda yer verdikleri gerekçesiyle Ahmet Hakan'ı ve Doğan Grubu'nu eleştiriyordu.

Bu eleştirilere bugünkü köşesinden yanıt veren Ahmet Hakan, "O Kuddusi'nin bir deri bir kemik kalmış vücudu ve yüzünün içine çökmüş gözleri rüyalarına girecek ve hep peşinden gelecek. Ve evet yargılanacaksın. Er ya da geç. Bu dünyada ya da öbür dünyada..." diye yazdı.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü:

"Ergenekon mağdurlarına gazetede ve ekranda yer vererek... Kendilerine yapılan korkunç zulümleri anlatmalarına fırsat tanıyoruz ya... O korkunç zulümlerin kumpasçı başı rolünü hakkıyla yerine getirmiş olan Ahmet Altan, bu durumdan fena halde rahatsız olmuş. “Doğan Grubu ne yapmak istiyor” falan diye bin türlü komploya bulandırdığı desiseci yazılar döşeniyor.

Mahcup olacağına... “Allah'ım nasıl oldu da ben bu felaketlerin yaşanmasına bir biçimde sebep oldum” diye dövüneceğine... “Bu cinayetlerde benim de rolüm var” diyeceğine... Bir kıyı kasabasına yerleşip adını sanını unutturmaya çalışacağına... “Bin özeleştiri yazısı yazsam da kendimi temize çıkaramam” diye hayıflanacağına... Oturmuş, gayet kibirli, gayet üst perdeden, gayet çokbilmiş bir edayla...

“Doğan Grubu, Ergenekoncuları neden ekranlara çıkarıyor” diye güya perde arkası analizleri yapıyor.

Hiç utanmadan yapıyor bunu. Yüzü zerre kızarmadan... Hayatlarının kararmasına katkı sağladığı, intihara sürüklenmelerinde payı olduğu, hapislerde çürümelerine neden olduğu bu insanların gündeme gelmesinden deliye dönüyor. Cemaat ile AK Parti ortaklığının birlikte yürüttüğü projenin gazete ayağının başındaki isim olarak, zulmettiği insanlara hayli gecikerek de olsa mikrofon uzatılmasına öfkeleniyor. Hiç konuşmasınlar istiyor.

İstiyor ki... Öldükleriyle kalsınlar. Yıkıldıklarıyla kalsınlar. Kahrolduklarıyla kalsınlar. Mahvolduklarıyla kalsınlar.
İstiyor ki... Teğmen Mehmet Ali Çelebi, hiçbir ekrana çıkamasın ve kendisine kurulan kumpasları tane tane anlatamasın.
İstiyor ki... Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, eşine yapılan büyük zulmü anlatamasın, “bu bir cinayet” diye çığlık dahi atamasın.
İstiyor ki... Bir onur intiharıyla 43 yaşında hayatına son veren Yarbay Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar ile abisi Ahmet Tatar, ekranda gözyaşı dahi dökemesin.
İstiyor ki... Dursun Çiçek kendisine yapılan zulümden tek bir kelime bile söz edemesin, ekranlar kapatılsın kendisine.
İstiyor ki...Tutuklu olduğu hapishane hücresinde resmen ölmeye yatan Fatih Hilmioğlu'nun kardeşi Hayati Hilmioğlu, “gık” bile diyemesin.
İstiyor ki... “Gazetecilikten tutuklanmadı” diye hakkında manşet attığı Nedim Şener ile Ahmet Şık, hiçbir şey olmamış gibi davransın.

Neden yapıyor bunu?

Çünkü biliyor ki... Onlar konuştukça... İktidar ve Cemaat ittifakının emrine sunduğu gazetesinin o dönemde yaptığı korkunç zulümler ortaya çıkacak. Ve bütün parmaklar kendisini gösterecek. İşte bundan yırtmak için... “Doğan Grubu, Ergenekoncuları neden ekranlara çıkarıyor” falan diye bin türlü komployu gündeme getirip ahalinin kafasını karıştırmaya çalışıyor.

Hiç boşuna uğraşma Ahmet Altan! Hayatının kararmasında payın olan Kuddusi'lerin, intihara sürüklenmesinde katkın olan Ali Tatar'ların, hapislerde çürümelerine neden olduğun tüm insanların manevi elleri senin yakandan hiç düşmeyecek. O Kuddusi'nin bir deri bir kemik kalmış vücudu ve yüzünün içine çökmüş gözleri rüyalarına girecek ve hep peşinden gelecek. Ve evet yargılanacaksın. Er ya da geç. Bu dünyada ya da öbür dünyada..."

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

NE OLMUŞTU?

2007'de yayın hayatın abaşlayan Taraf Gazetesi, o andan beri TSK hakkında ve bazı terör saldırılarında ihmali olduğu ile ilgili belgeler yayınladı. Bu belgelerle dikkati üzerine çeken gazetenin o dönem başında olan Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve yardımcısı Yasemin Çongar Aralık 2012'de Taraf gazetesindeki görevlerinden istifa etti.

Ahmet Hakan'ın da yazısında işaret ettii gibi Ergenekon'dan yargılanan binlerce isme "kumpas" kurdukları ve gazete ile de bunun için kamuoyunda zemin oluşturdukları iddia edilen isimlerden Ahmet Altan, Balyoz davasını savunduğu için eleştiriler almış, bunun üzerine 2015'in Mart ayında Mehmet Baransu'nun tutuklanması üzerine Zaman'a konuşmuştu. Altan, bu sefer Cemaat'e karşı yürütülen operasyonları eleştirmiş, Baransu'nun haksız yere tutuklandığını söylemişti.

Aynı röportaj içerisinde "Balyozcuların yaptıkları o korkunç konuşmaları, Ergenekon'un öldürdüğü binlerce insanı yok sayıyorlar" diyen Altan, 2015'te, halen Ergenekon'un var olduğunu iddia eden açıklamalar yapmıştı. İşte o açıklamalarından bir bölüm:

"... ‘her şey yalandı' algısı yaratılmaya başlandı. Biz, Ergenekon diye 17 bin kişiyi öldürene diyoruz. Ergenekon yok diyenler binlerce faili meçhul cinayeti kimin işlediğini anlatsınlar da dinleyelim..." dedi.

Haber Ara