Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ahmet Hakan'dan Ülker reklamı açıklaması

Ahmet Hakan, Ülker'in reklam filmi ile ilgili 'Çok berbat... Ne dediği anlaşılmıyor... Komploya en kapalı insanın bile aklına “acaba mı?” sorusunu getiriyor.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-02 12:50:58

Ahmet Hakan'dan Ülker reklamı açıklaması

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN

Ülker'in 1 Nisan için hazırladığı 'Küçük kardeş olmak' etiketli reklam filmi sosyal medyada büyük tepki topladı.

Söz konusu reklam filminde darbe ve suikast gibi imalarda bulunulduğu iddia edilirken, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker açıklama yaptı.

Murat Ülker, Twitter hesabından, "Yurtdışındayım. Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hakettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız" mesajını yayınladı.

Murat Ülker'in açıklamasının ardından Ülker'in resmi hesabından yapılan açıklamada ise, "Bu masum şaka günü reklamını farklı noktalara çekenlerle ilgili tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririz" denildi.

Gündem olan bu reklam ile ilgili Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan da değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Hakan, "Reklam komploya en kapalı insanın bile aklına “acaba mı?” sorusunu getiriyor." dedi.

İşte Ahmet Hakan'ın değerlendirmeleri;

"Reklam çok kötü... Çok berbat... Ne dediği anlaşılmıyor... 1 Nisan temasına hiç uymayan abartılı bir gerilimi var... O kadar kötü bir reklam ki... Komploya en kapalı insanın bile aklına “acaba mı?” sorusunu getiriyor.

Reklama yüklenen anlam, o anlam üzerinden seferberlik çıkarma, teyakkuza geçme falan... Hepsi ama hepsi çok abartılı, çok paranoyakça, çok gereksiz...

Kimse sormadı: Darbeciler, yapacakları darbenin işaretini ülkenin en büyük bisküvi üreticisinin reklam filmi üzerinden verirler mi? Verirlerse bundan maksatları ne? Koca firma, böyle bir riski niye alır?

Ülker, ortaya çıkan krizi hiç ama hiç yönetemedi. Reklam filmine sahip çıkıp çıkmadıkları anlaşılamadı... Reklam filmine mi, yoksa reklam filmini farklı şekilde algılatanlara mı tepki gösterdikleri de anlaşılamadı."

 

Haber Ara