Dolar

32,4456

Euro

34,4528

Altın

2.489,53

Bist

9.679,80

Ahmet Hakan: Bilin ki o kişi vatan hainidir

Ahmet Hakan, her saldırı sonrasında ve herhangi bir tartışmanın ardından sosyal medya üzerinden tepkide bulunanlar yönelik eleştirilerde bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-05 06:46:06

Ahmet Hakan: Bilin ki o kişi vatan hainidir

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü "Vatan hainlerini tanıma kılavuzu" başlıklı yazısında, Türkiye'de son dönemlerde özellikle yaşanan saldırıların ardında sosyal medya ve yayın organları üzerinden yapılan tartışmalara, tehditlere ve tepkilere yönelik eleştirilerde bulundu. Her kim ki... Teröre, şiddete, katliama, bombaya, cinayete falan en küçük bir meşruiyet sağlıyorsa... Bilin ki o kişi vatan hainidir, ifadelerini kullanan Hakan, "Her kim ki... Yaşam tarzı farklılığından dolayı karşısındakini aşağılıyor, ötekileştiriyor ve yargılıyorsa... Bilin ki o kişi vatan hainidir." dedi.

Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısı şöyle:

Her kim ki... Hangi gerekçeye yaslanırsa yaslansın leblebi çekirdek der gibi “İçsavaş” diyorsa... Bilin ki o kişi vatan hainidir.

Her kim ki... Alevilere yönelik kışkırtıcılık yapıyorsa, ayrımcılık yapıyorsa... Bilin ki o kişi vatan hainidir.

Her kim ki... “Şu düşman, bu düşman, o düşman” diyerek toplumun en az yarısını şeytanlaştırıyorsa... Bilin ki o kişi vatan hainidir.

Her kim ki... Herhangi bir terör olayı karşısında kurbanların kimliğine ve meşrebine bakarak tavır alıyorsa... Bilin ki o kişi vatan hainidir.

Her kim ki... Kutuplaştırıyor, bölüyor, parçalıyor, karşıtlık çıkarıyor, nefret tohumları ekiyorsa... Bilin ki o kişi vatan hainidir.

Her kim ki... Hukukun, adaletin vermesi gerektiği cezayı kendi elleriyle vermeye kalkışıyorsa... Bilin ki o kişi vatan hainidir.

Her kim ki... Yaşam tarzı farklılığından dolayı karşısındakini aşağılıyor, ötekileştiriyor ve yargılıyorsa... Bilin ki o kişi vatan hainidir.

Her kim ki... Teröre, şiddete, katliama, bombaya, cinayete falan en küçük bir meşruiyet sağlıyorsa... Bilin ki o kişi vatan hainidir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara