Dolar

32,5898

Euro

34,7969

Altın

2.416,92

Bist

9.645,02

Ahmet Hakan’a saldıranlardan itiraf: Mit ve Reis var

Ahmet Hakan'a yönelik saldırıya ilişkin olarak saldırganlar, bu iş için 100 bin liraya anlaştıklarını ve işin içinde MİT ile ‘Reis‘in olduğunu savundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 17:09:57

Ahmet Hakan’a saldıranlardan itiraf: Mit ve Reis var

Saldırıya ilişkin soruşturmada şüpheli olarak tutuklanması talep edilen yedi kişiden sadece Ahmet Şengüler tutuklanmış, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Hürriyet gazetesi, saldırganlardan Kamuran Ergin ve Fuat Elmas'ın Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndekiifadesine ulaştı.

Ergin, Kurban Bayramı arefesinde, diğer saldırganlarla birlikte Ahmet Hakan'a saldıran bir diğer isim Uğur Adıyaman'ın kendisini aradığını belirterek, “Evde nişanlımlaydım ‘Geliyoruz'dedi. Kısa sürede Fuat Elmas ile geldi. Arkalarından Ahmet Şengüler, bir süre sonra da Soner ve Dehşet isimli arkadaşlarım geldi. Uğur, kısa bir süre önce Fuat'la ikisini Kayışdağı'nda bir yere götürdüklerini, gözünü bağlayıp kendisini mahzenimsi bir yere indirdiklerini söyledi” dedi.

100 bin lira vereceklerdi

Ergin şöyle devam etti: “Kendisini şube müdürü olarak tanıtan bir kişi, Ahmet Hakan ile sıkıntıları olduğunu, bu adamı dövüp bırakmaları gerektiğini, bu işin karşılığında 100 milyar lira (100 bin lira) vereceklerini, ayrıca Osmanlı Ocakları Başkanlığı'ndan Nezir isminde bir şahsın arayacağını söylemiş. Fuat ve Ahmet teklifi kabul etti. Soner ve Dehşet kabul etmedi. Bu konuşma sırasında alkol ve uyuşturucunun etkisindeydim. Durumum kötü olduğu için ve sadece darp edeceğimiz için kabul ettim.”

İşin içinde MİT ve Reis var

Saldırganlardan Fuat Elmas ise saldırı talimatını bir hafta önce emekli polis Yahya Kemal Gezer'den aldıklarını belirtip, şunları söyledi:“‘Dövülecek biri var'dedi. Kim olduğunu sorunca ‘Gazeteci Ahmet Hakan. Şehitlere ölü diyor. Oyum HDP'ye diyor. Tahrik ediyor. HDP'ye o verilmesi için teşvik ediyor. Bunun indirilmesi lazım. Bu akşam talimat verildi. İşin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var. Bu işi iki üç gün içinde bitirin bize paketi verecekler' dedi. Paketi getirecek kişileri sorduğumuzda bize ‘Kanlıca'dan talimat geldi' dedi.”

Yahya Kemal Gezer, dört saldırganın ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan üç isimden biriydi.

Haber Ara