Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Ahıska Türkü 108 aile daha öz vatanına kavuşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla daha önce Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen Ahıska Türkü 302 ailenin yerleştirildiği Erzincan'ın Üzümlü ilçesine, Ahıska Türkü 108 aile daha getirilecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-25 15:44:09

Ahıska Türkü 108 aile daha öz vatanına kavuşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlüilçesine yerleştirilecek 108 Ahıska Türkü aile için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Ukrayna'dan geçen yıldan bu yana kafileler halinde Türkiye'ye getirilen 302 Ahıska Türkü ailenin yerleştirildiği Üzümlü'ye, 108 Ahıska Türkü aile daha getirilecek. Üzümlü ilçesi Fatih Mahallesi'nde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan konutlara yerleştirilecek Ahıska Türkleri için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ekim'de gelecek Ahıskalılar için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

108 ailenin ilçeye getirilerek, TOKİ'nin yaptığı konutlara yerleştirileceğini ifade eden Acar, şöyle konuştu:

"108 ailemiz için TOKİ tarafından yapılan evler, tarafımızca tamamen donatıldı. Ahıska Türklerinin iskanı amacıyla bize Maliye Bakanlığından gelen ödenekle buzdolabı, televizyon ve koltuk takımı gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılayacakları şekilde evler hazırlandı. Ayrıca temizlik malzemesinden tutun, dayanıklı tüketim malzemelerine kadar evlere her şeyi yerleştirdik. İnşallah ekim ayı içerisinde bereketli ve güler yüzlü ilçemize gelecekler. Bizler de onları heyecan ve merakla bekliyoruz."

Ahıska Türkleri Erzincanlı gibi oldu

Göçün zor bir durum olduğuna dikkati çeken Kaymakam Acar, daha önceden Erzincan'a getirilen Ahıska Türkü ailelerin devletin her türlü desteğiyle sıkıntı yaşamadan hayatlarına devam ettiğini belirtti.

Kaymakam Acar, bin 250 Ahıska Türkü'nün Türkiye'ye getirildiğini aktararak, "Bu vatandaşlarımızın içerisinde sosyal ve psikolojik destek alanlar var. Onların dışında tamamen ülkemize adapte olmuş ve şu anda bir Üzümlülü, Erzincanlı diyebileceğimiz Ahıskalı vatandaşlarımız da var. İnşallah en kısa zamanda bu vatandaşlarımız bu göç psikolojisini üzerilerinden atarak tamamen yurdumuza adapte olup ve ülkemize hayırlı bir birey olarak hayatlarını sürdüreceklerdir." diye konuştu.

Haber Ara