Dolar

32,4926

Euro

34,7554

Altın

2.488,09

Bist

9.500,35

Ağustos ayında Afyonkarahisar'a 4 şehit ateşi düştü

Ağustos ayı içerisinde meydana gelen terör olaylarında Afyonkarahisarlı 4 asker ve polis şehit oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 11:57:43

Ağustos ayında Afyonkarahisar'a 4 şehit ateşi düştü
Ağustos ayı içerisinde meydana gelen terör olaylarında Afyonkarahisarlı 4 asker ve polis şehit oldu.

Yurt genelinde meydana gelen terör olaylarından Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı 2 uzman çavuş, 1 er ve 1 polis memurunun şehit olduğu kaydedildi. Kent, Ağustos ayında ayında ardı ardına gelen şehit haberleri ile adeta sarsılırken, kente son acı haber ise dün geldi. Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne yapılan saldırıda Afyonkarahisarlı 32 yaşındaki polis memuru Mehmet Dama da şehit oldu.

Kente henüz 3 gün önce şehit ateşi düşerken, 24 Ağustos Bingöl'de meydana gelen mayın patlamasında şehit olan Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye 25 Ağustosta gözyaşları arasından kent merkezinde toprağa verilmişti. Şehit Üye'nin kentte acısı henüz tazeyken, Üye'den sadece 2 gün sonra bir kara haber ise dün Cizre'den geldi. Kent 2 gün ara ile gelen şehit haberleri ile adeta hüzne boğuldu.

Şehitlerin 2'si evli, 2'si ise bekar

Kentte Ağustos ayı içerisinde toprağa verilen diğer 2 şehidin ise şunlar olduğu belirtildi:

10 Ağustos tarihinde Şırnak'ta meydana gelen terörist saldırıda Piyade Er Tayfur Çankaya şehit olmuştu. Çankaya Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Doğancık köyünde toprağa verilmişti.

5 Ağustos tarihinde ise Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan meydana gelen saldırıda 28 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Esen şehit olmuştu. Esen, Çay ilçesine bağlı Karacaören beldesinde toprağa verişmişti.

Şehitler arkalarında gözü yaşlı aileleri bırakırken, son şehit Dama'nın evli ve bir çocuğunun olduğu aktarıldı. Diğer şehitlerden Üye'nin de evli, şehit Esen ve Çankaya'nın ise bekar olduğu öğrenildi.

Haber Ara