Dolar

32,5998

Euro

34,8565

Altın

2.494,74

Bist

9.542,85

Ağaoğlu, Guinness Dünya En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekoru'nu kır

Ağaoğlu, Guinness Dünya En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekoru'nu kırdı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 17:54:04

Ağaoğlu, Guinness Dünya En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekoru'nu kır
Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2 bin 770 kişi ile "Guinness Dünya En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekoru"nun sahibi oldu.

Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından düzenlenen "Guinness Dünya En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekoru" etkinliği, Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin şantiyesinde gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Veysel Diker'in yaptığı rekor denemesi kapsamında, şantiye alanındaki kişiler, 5 dakika boyunca baretlerini çıkarmadan bekledi. Süre tamamlandıktan sonra, şahitlerin huzurunda gerçekleştirilen sayımda, 1.306 kişiyle Kanada'da bulunan rekorun, bu yıl 2 bin 770 kişi ile Türkiye'nin olduğu açıklandı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Guinness Dünya En Çok Kişiyle Baret Giyme Rekoru" belgesini, Guinness World Records Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Şeyda Subaşı'nın elinden aldı.

Ağaoğlu, en büyük varlığının çalışanları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Eğer bir şeyleri başarıyorsak, bu sizin emeğiniz ve alın terinizle oluyor. Benim için çok kıymetlisiniz. Sizin birinizin bir damla kanı bile benim için para, pul, mal ve mülkten çok daha önemlidir. Hepiniz kardeşimsiniz. Bu sizin hayatınız, bu hayat bir tane. Ondan daha değerli bir şey yok. Sizden özellikle rica ediyorum, beni seviyorsanız lütfen çalışırken can güvenliğinize dikkat edin. Bu güveniniz olduğu sürece inşallah çok daha güzel işler yapacağız. İnşallah seneye rekorumuzu ikiye katlarız."

Rekor ödülünü çalışanları adına aldığını vurgulayan Ağaoğlu, bu ödülün çalışanlarının alın teri olduğunu ve emeğe sonsuz saygı duyduğunu söyledi.

- "Türkiye'de bugün bir ilki başardık"

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, bu rekorun Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Halisdemir, bugün 2 bin 770 kişinin yaklaşık tamamının Ali Ağaoğlu ile özçekim (selfie) yaparak, ayrı bir rekora da imza attığını söyledi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı ise çalışanların kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Şirketimizin bu günlere gelmesinde sizlerin emeği ve alın teri var. Bu nedenle sizlere minnet borçluyuz. Bizleri bir araya getiren projeler vesilesiyle sayın Ali ve Hüseyin Ağaoğlu'na teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu Projeler Genel Koordinatörü mimar Murat Acar da herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederek, "Türkiye'de bugün bir ilki başardık. Hepinizin eline sağlık" dedi.

Şeyda Subaşı ise rekorun kuralları olduğunu dile getirerek, "En azından 5 dakika herkesin baretli şekilde aynı alanda bulunması gerekiyordu. Rekor, 1.306 kişi ile Kanada'ya aitti. Rekor şimdi 2 bin 770 kişi ile Türkiye'nin oldu. İşçi sağlığı ve güvenliği açısından farkındalık yaratacak bu rekoru düzenlediği için sayın Ali Ağaoğlu'nu, tüm yönetici ve işçileri tebrik ediyorum. Siz olmasaydınız bu rekor olmazdı. Seneye rekoru inşallah yeniden kırarsınız" diye konuştu.

İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Orhan Kural, yakın zamanda Soma'daki madenleri gezdiğini belirterek, Türkiye'yi sağlıklı, emniyetli şekilde çalışmaya davet etti.

Kural, konuşmaların ardından başta Ali Ağaoğlu olmak üzere projede emeği geçen kişilere plaket takdim etti.

Törene ayrıca Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Onur Ağaoğlu ve Ağaoğlu Şirketler Grubu Finans Direktörü Yurdagül Korkmaz'ın yanı sıra proje müdürleri ve proje müdür yardımcıları da katıldı.

Haber Ara