Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

Afganistan'da çatışma: 4 Militan hayatını kaybetti

Afganistan'da dün gece üst düzey bir devlet görevlisine ait lojmana yapılan intihar saldırısı sonrasında Taliban militanlarıyla çıkan silahlı çatışma sonucunda 4 militan hayatını kaybettiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 12:47:29

Afganistan'da çatışma: 4 Militan hayatını kaybetti

AA'nın haberine göre, Başkent Kabil'in Darul Aman bölgesinde dün gece hükümete ait olduğu bildirilen bir lojmana Taliban militanları tarafından intihar saldırısı düzenlendi. Saldırının ardından başlayan ve yaklaşık 10 saat süren çatışmada, 4 Taliban militanının etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Başkent Kabil'deki Rusya Büyükelçiliği binasına yakın bir noktada bulunan, Afganistan İstihbarat Teşkilatı eski Başkan Yardımcısı Naim Beluç ve ailesinin yaşadığı lojmanın önce bomba yüklü bir araçla hedef alındığı, diğer silahlı militanların ise hemen yandaki boş binaya girerek oradan Beluç'un evine saldırdığı ifade edildi.

Güvenlik güçlerinin olaya müdahalesinin ardından başlayan silahlı çatışma sabah saatlerinde saldırganların tamamının etkisiz hale getirilmesi ile sona erdi.

Zaman zaman Kabil genelinde duyulan şiddetli patlamalar sırasında çevredeki binalar zarar görürken Naim Beluç ve ailesinden kimsenin zarar görmediği ifade edildi.

Kabil Emniyet Müdürü Abdurrahman Rahimi, çatışmalar sırasında 7 polisin yaralandığını ancak durumlarının ciddi olmadığını belirtti. Kabil Suçla Mücadele Birimi Başkanı Freydun Ubeydi de çatışmaların sona erdiğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen Taliban ise gece yapılan saldırıda Afgan İstihbarat Teşkilatı (NDS) binasının hedef alındığını, saldırıda teşkilat personelinden bazılarının öldürüldüğünü ve yaralandığını iddia etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara