Dolar

32,5896

Euro

34,7949

Altın

2.499,78

Bist

9.453,59

Afganistan’da 5 bin Amerikan askeri

ABD Başkanı Barack Obama’nın  5 bin Amerikan askerinin 2016 sonrasında da Afganistan’da bırakılması teklifini değerlendirdiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 19:13:45

Afganistan’da 5 bin Amerikan askeri

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Böyle bir hareketin Obama'nın görevden ayrılacağı 20 Ocak 2017'den önce Afganistan'daki askerleri ülkeye çekme planına son verecek.

Sahadaki Şartlar

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest düzenlediği basın toplantısında “Başkan bu türlü siyasi kararlar verirken, kesinlikle sahadaki şartları ve cephede görev yapan askeri personelin tavsiyelerini göz önünde bulundurur” açıklamasında bulundu.

ABD'nin Güvenlik Çıkarları

Earnest ayrıca “Başkan Afganistan'ı varlığımzı uzun dönemli bir yörüngede  ve son yıllardaki tecrübelerimiz bağlamında değerlendirmek istiyor, ancak aynı zamanda da ABD'nin Afganistan'daki ulusal çıkarlarını en iyi şekilde gözetmeyi arzuluyor” dedi.

“ABD'nin Afganistan'da bulunmasının sebebi, Afganistan'ın Amerikaya ve Amerika'nın dünyadaki çıkarlarına karşı saldırılar düzenleyenlerin sığınağı olmasına engel olmaktır” diyen Earnest “Ve bu görevi yerine getirmenin en önemli kısmı Afganistan içindeki güvenlik şartlarını kuvvetlendirmektir”diye ekledi.

Earnest Afganistan'daki ABD askeri personelinin sadece terörizmle mücadele etmekle kalmayıp aynı zamanda Afgan güvenlik güçlerine eğitim verdiğini de belirtti.

 

 

Haber Ara