Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

AFAD Bölge Toplantısı Adana'da Gerçekleştirildi

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Bölge Toplantısı, Başbakanlık AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Daire Başkanlığı'nca düzenlenen, 'Türkiye Afet Müdahale Planı, Bütünleşik Afet Tehlike Haritaları ve Eğitim' konulu bölge toplantısı Adana'da gerçekleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-30 14:58:09

AFAD Bölge Toplantısı Adana'da Gerçekleştirildi
Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Bölge Toplantısı, Başbakanlık AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Daire Başkanlığı'nca düzenlenen, "Türkiye Afet Müdahale Planı, Bütünleşik Afet Tehlike Haritaları ve Eğitim" konulu bölge toplantısı Adana'da gerçekleştirildi.

Bölge toplantısına, Başbakanlık AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanı Erkan Koparmal, AFADEM Müdürü Ahmet Demirtaş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gültekin Genç ile katılımcı illerin AFAD il müdürleri ve ilgili şube müdürleri katıldı.

Adana'nın yanı sıra Mersin Osmaniye, Karaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis AFAD il Müdürleri ve birim yetkililerinin katıldığı toplantıda "Türkiye Afet Müdahale Planı", "Bütünleşik Afet Tehlike Haritaları ve Eğitim" konularında sunum yapan AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanı Erkan Koparmal, pilot olarak uygulanan planın ayrıntıları ve bu planın illerdeki genel durumunu rakamsal veriler ve tespitlerle anlattı.

PLANDA, YÜZDE 94 ORANINDA BAŞARI SAĞLANDI

Planın, iller genelinde yüzde 94 oranında bir başarı yakaladığını ifade eden Başbakanlık AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanı Erkan Koparmal, AFAD'ın bundan sonra profesyonel anlamda gerçekleştireceği eğitim standartlarında, uygun stratejinin belirlenmesinin ve başarıyla uygulanmasının büyük önem taşıdığına da dikkat çekti.

Adana'da geniş bir katılımla gerçekleştirilen Türkiye Afet Müdahale Planı, Bütünleşik Afet Tehlike Haritaları ve Eğitim" konulu bölge toplantısı, AFAD müdürlüklerince iller bazında gerçekleştirilen çalışmaları ile eğitim faaliyetlerinin ayrıntılı bir şekilde ele alınmasıyla sürdü.

Haber Ara