Dolar

32,4712

Euro

34,7056

Altın

2.478,69

Bist

9.530,47

Adil Öksüz için ihbar yağdı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında serbest bırakıldıktan sonra izine rastlanamayan Adil Öksüz'ü arama çalışmaları yaklaşık 2,5 aydır sürüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-24 21:00:30

Adil Öksüz için ihbar yağdı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Ankara'daki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalanan ve örgütü "hava kuvvetleri imamı" olduğu öne sürülen Öksüz'ü arama çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Jandarmanın yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve aramalarda eğitimli köpekleri de kullanan 10 kişilik özel ekibin her ihbarı değerlendirdiğini aktaran Vali Coş, çalışmalar kapsamında 296 ihbar alındığını ve bu kapsamda 570 mahal ile hanede arama yapıldığı bilgisini verdi.

Vali Coş, istihbarat birimlerinden Öksüz'ün ilde bulunduğuna dair herhangi bir bilginin intikal etmediğini, bu nedenle arama çalışmalarının bütün ihbarların değerlendirilmesi ve Adil Öksüz'ün Sakarya'daki yakınlarının takibi ve kontrolü yoluyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Soruşturma kapsamında 116 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 35'inin tutuklandığını, 39'unun ise adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldığını bildiren Coş, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının konuyu titizlikle takip ettiğini vurguladı.

Vali Coş ayrıca otoyollarındaki çevirme kontrollerinde şu ana kadar 17 bin 339 araçta arama yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Arama çalışmaları kapsamında 570 mahalde ve hanede arama yapıldı. Soruşturma süresince de 116 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 35'i tutuklandı, 39'u adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla salıverildi. Gelen her ihbarı değerlendirip, bu çerçevedeki bütün istihbarat çalışmalarına önem veriyoruz. Ancak söz konusu şahsın Sakarya'da bulunduğuna dair bir bilgi yok."

Öksüz hakkında iddialar

Darbe girişiminden önce 11 Temmuz'da ABD'ye giden, 13 Temmuz'da Türkiye'ye dönen ve darbe gecesi Akıncı Üssü'nde bulunduğu tespit edilen Öksüz'ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'e, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Fetullah Gülen'i görüştürme teklifinde bulunduğu iddia ediliyor.

Örgüt'ün "hava kuvvetleri imamı" olduğu öne sürülen Öksüz'ün darbe girişimi gecesi, FETÖ mensubu teröristlere Pensilvanya'nın talimatlarını ilettiği ve "darbe fetvası" verdiği de iddialar arasında yer alıyor.

Haber Ara