Dolar

32,5688

Euro

34,8818

Altın

2.430,92

Bist

9.645,02

Adana'daki polis merkezine saldırı

Adana'daki polis merkezine saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-31 20:12:57

Adana'daki polis merkezine saldırı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurları Serdar Kazar ile İsa İpek'in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Adana'ya gelen İslam, ilk olarak, saldırıda şehit olan polis memuru Kazar'ın ailesinin oturduğu merkez Yüreğir ilçesi Serinevler Mahallesi'ne gitti.

Serinevler Camisi bahçesinde oluşturulan taziye alanında şehidin babası Adem ve kardeşi Yusuf Kazar ile görüşen İslam, daha sonra eve geçip anne Hatun Kazar'a başsağlığı diledi.

İslam, daha sonra şehit İsa İpek için merkez Seyhan ilçesi Aydınlar Mahallesinde kurulan taziye çadırına giderek, baba Mümin İpek ve yakınlarına başsağlığı diledi.

-"Aklı selim niyaz ediyorum onlar için de"

İslam, ziyaretlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, her iki şehide de Allah'tan rahmet, ailesi, çalışma arkadaşları ve Türk milletine başsağlığı dilediğini belirtti.

Bu saldırının bir kaç haftadır karşılaşılan menfur saldırıların son halkası olduğunu ifade eden İslam, şunları söyledi:

"Türk milletinin sabrını sınıyorlar' diyelim. Allah onlara akıl fikir versin. Bu, tabi çok alçakça bir şey. Vatan görevi yapan insanlara alçakça yaklaşmak, gece yarıları pusu kurarak onlara saldırmak, masum insanların emniyeti için, kendileri için, onların eş, dost, yakınları, akrabaları için çalışan insanlara bunu yapmak hiçbir makul kelimeyle ifade edilebilecek bir şey değil. Ben aklı selim niyaz ediyorum onlar için de. Bugünleri aşacağız inşallah."

Devlet olarak şehit ailelerinin yanında olduklarını vurgulayan İslam, "Şehitlerimiz elbette onlar 'ölü değiller diriler' biliyorsunuz ama aileler için zor bir süreç. Tabi ki gencecik fidanlarından ayrılmak o kadar kolay tolere edilebilecek bir şey değil. Biz devlet olarak, Bakanlık olarak daima onların yanındayız. Evlatlarının boşluğunu elbette dolduramayız ama elimizden gelen her türlü desteği onlara vereceğiz" diye konuştu.

Taziye ziyaretlerinde İslam'a Vali Mustafa Büyük ile AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da eşlik etti.

Haber Ara