Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Adana'da judo kardeşliği

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü organize ettiği Türk Dünyası Şehirleri Adana Judo Turnuvası'nda 15 ülkenin gençleri, sporun birleştirici gücüyle kaynaştı, kucaklaştı. Etkinliğin açılış seremonisinde konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, 'Bu turnuva özlemini duyduğumuz Turan illerinin bayramıdır, festivalidir, şenliğidir, birliğidir. Adana Türk dünyasının sportif anlamda başkenti olmaya adaydır' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-03 16:09:49

Adana'da judo kardeşliği
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü organize ettiği Türk Dünyası Şehirleri Adana Judo Turnuvası'nda 15 ülkenin gençleri, sporun birleştirici gücüyle kaynaştı, kucaklaştı. Etkinliğin açılış seremonisinde konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, "Bu turnuva özlemini duyduğumuz Turan illerinin bayramıdır, festivalidir, şenliğidir, birliğidir. Adana Türk dünyasının sportif anlamda başkenti olmaya adaydır" dedi.

Yüreğir Serinevler Spor Salonu'ndaki 3. Türk Dünyası Şehirleri Adana Judo Turnuvası'nın açılış törenine Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ve belediye bürokratları ile çok sayıda judo sever katıldı.

15 ülke ve 8 şehirden sporcular katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, turnuvaya katılan Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Özbekistan, Yakutistan Saha Muhtar Cumhuriyeti, Çuvaş Muhtar Cumhuriyeti, Truva Özerk Muhtar Cumhuriyeti, İran Azerbaycan Türkleri, Tacikistan, Tataristan, Kırım Özerk Yönetimi, Doğu Türkistan Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Kırgızistan ve Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti ile Gaziantep, Manisa, Mersin, Şanlıurfa, Kırşehir, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan sporcular geçiş yaptı. Türk dünyasının judocuları, "Aladağ'da Canımız Yandı" yazan pankart açarak, özel kız öğrenci yurdunda hayatını kaybeden 12 kişiyi andı.

"Türk dünyası çağdaş birlik ruhunu sporun birleştirici gücünden alacaktır'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü adına katılımcılara hitap eden Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Hazar'ın kıyısından, Tanrı Dağlarının eteğinden, can Azerbaycan'dan, yavru vatan Kıbrıs'tan Adana'ya gelen soydaşlar, kardeşler ve candaşlarla kucaklaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Ramazan Akyürek, "Türk Dünyası Şehirleri Adana Judo Turnuvası, sadece bir sportif etkinlik değildir. Çocukluğumuzda, gençliğimizde özlemini duyduğumuz Turan illerinin bayramadır, festivalidir, şenliğidir, birliğidir. Bu düşünceyle, bu duruşla 'Türk dünyası çağdaş birlik ruhunu sporun birleştirici gücünden alacaktır' diyen Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü'nün selamlarını, saygılarını sunuyorum. Gerek yurt dışından, gerek yurt içinden ve kentimizin değişik bölgelerinden gelen kardeşlerimizle birlikte Adana, Türk dünyasının sportif anlamda başkenti olmaya adaydır. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu turnuva daha da güçlenerek düzenlenecektir" diye konuştu.

Engellilerden oluşan mehter takımı gösteri sundu

Açılış seremonisinde Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularının judo gösterisi yaptı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Sevgiyle El Ele Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı da Ceddin Deden ve Ölürüm Türkiye eserlerini seslendirdi. Adana Çerkes Kültür Derneği halk dansları ekibi Sozraş ile Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri beğeniyle izlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı de sevilen marş ve şarkıları seslendirerek turnuvaya renk kattı.

Dereceye giden sporculara madalyalar verildi

3. Türk Dünyası Şehirleri Adana Judo Turnuvası'nda sıkletlerinde dereceye giren sporculara madalyalarını Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten verdi. Protokol üyeleri turnuvanın organizasyonunda emeği geçenlere de teşekkür plaketlerini takdim etti.

Gün boyu devam eden judo müsabakaları 4 Aralık pazar günü yapılacak maçlarla sona erecek.

Haber Ara